nije svejedno

Gdje nakupljate neželjene masnoće? Otkrijte svoj tip i doznajte što to govori o vama

Foto: Getty Images
Debljina, pretilost
Foto: Thinkstock
Ilustracija
Foto: Getty Images
Debljina, naslage na određenim dijelovima tijela
Foto: Getty Images
Debljina, naslage na određenim dijelovima tijela
Foto: Getty Images
Debljina, naslage na određenim dijelovima tijela
08.07.2018.
u 08:22
Pod čestim ste utjecajem visoke razina stresa ako imate "obješeni" trbuh.
Pogledaj originalni članak

Ako nakupljate neželjene masnoće na određenom dijelu tijela, postoji razlog za to. Masne naslage na tijelu možemo "zahvaliti" životnim i prehrambenim navikama, a ovisno gdje nakupljate "rezerve" otkrit će vam što može biti uzrok tome...

Trbuh - Pod čestim ste utjecajem visoke razina stresa ako imate "obješeni" trbuh. Kada ste pod stresom tijelo proizvodi veće količine hormona kortizol zbog kojeg je moguće lakše nakupiti naslage na području trbuha.

Struk - Ako se vaše masne naslage "slažu" u području struka, znamo da ste ljubitelj slatkog. Pri povećanoj konzumaciji šećera tijelo proizvodi inzulin što pogoduje nakupljanju naslaga na području struka, piše TOI. 

Stražnjica i bokovi - Imate izražen predmenstrualni sindrom i masne naslage nakupljate na području stražnjice i bokova? Riječ je vjerojatno o povećanoj razini estrogena u tijelu. 

Ruke - Pogled na "jake ruke" vas užasava? Razlog nakupljanju masnoća na tom području tijela najčešće jest niska razina testosterona. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.