ČAROLIJA IZRAELA

Falafel i ručak od 20 sljedova chefa Shaula za pulsku publiku

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Falafel i ručak od 20 sljedova chefa Shaula za pulsku publiku
11.08.2013.
u 23:19
Pileća srca, patlidžani, kebab na štapu od cimeta, riba u čiliju... Gosti veleposlanika Države Izrael
 Nj. E. Yosefa Amranija 
kušali su čak 20 sljedova jela
Pogledaj originalni članak

Kako pripremiti slanutak? Što je pasta od sezama? Koliko curryja staviti? Što je to kebab na izraelski način? Zašto se servira na štapiću cimeta? Sve to, ali i puno više, pa čak i što je izraelski fast food, doznali su ovaj tjedan Puljani i njihovi gosti kada su se na Forumu prepustili mirisima i aromama izraelske kuhinje koju im je donio proslavljeni chef Shaul Ben Adaret, ujedno službeni kuhar “Čarolije Izraela, ljeta u Istri”. Festival je otvorio pripremom falafela, pokazivao, učio, davao znatiželjnicima da kušaju, a festival je završio shawarmom.

– To je jelo koje je vrlo popularno i jede se s nogu. Često možete u Tel Avivu vidjeti poslovne ljude kako se žure ulicom – u jednoj ruci shawarma, u drugoj mobitel – kaže chef Shaul.

On i njegovi vrijedni pomoćnici iz hotela Park Plaza Histria spremili su čak 900-tinjak porcija toga jela. Shawarma se sastoji od četiri vrste mesa, pilećeg, janjećeg, purećeg i telećeg te podsjeća na doner kebab i vrlo je intenzivnog okusa. Za goste izraelskog veleposlanika Yosefa Amranija chef je pripremio ručak od čak 20 sljedova – od meza svih vrsta do deserta s ružama.

>> Chef Ziva Shelef na Forumu pripremao izraelski fast-food

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.