Stručnjaci upozoravaju!

Evo zašto ne bi smjeli dopustiti djevojčicama da se igraju s popularnim 'barbikama'

Foto: Reuters
Evo zašto ne bi smjeli dopustiti djevojčicama da se igraju s popularnim 'barbikama'
29.01.2017.
u 10:11
Istraživanje objavljeno u časopisu Body Image pokazuje kako djevojčice zbog lutaka misle da je mršavo tijelo idealno i da one moraju tako izgledati
Pogledaj originalni članak

Nemojte dopustiti djevojčicama da se igraju s Barbie lutkama jer će zbog njih misliti da moraju biti mršave kao one, savjetuju to znanstvenici nakon istraživanja provedenog na 160 djevojčica između pet i osam godina.

Istraživanje objavljeno u časopisu Body Image pokazuje kako djevojčice zbog lutaka misle da je mršavo tijelo idealno i da one moraju tako izgledati. Igrajući se s lutkama koje izgledaju poput Barbie, stvaraju pogrešnu sliku kako tijelo treba izgledati.

– Nemojte dopuštati djevojčicama da se igraju s takvim lutkama, a ako ih već i imaju onda roditelji trebaju poticati curice da se igraju i na drugačije načine s njima, a ne samo da one budu lijepe – rekla je stručnjakinja za tijelo Marika Tiggemann, piše Daily Mail.

Dodaje da djevojčice zbog toga misle da je izgled jako važan.

– Djevojčice misle kako je izgled bitan, a pogotovo da je važno biti mršav. Lutke im govore da je debljina loša, a mršavost bolja – dodaje Tiggemann.

Iz tvrtke Mattel koja proizvodi Barbie lutke odbacili su ove 'optužbe' i da oni imaju različite tipove popularnih barbika pa čak i one bucmaste. 

>> Nova lutka Barbie je punašna s oblinama nastalim po Ashley Graham

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.