doznajte!

Evo kako možete provjeriti jesu li jaja dobra za uporabu!

Foto: GettyImages
Evo kako možete provjeriti jesu li jaja dobra za uporabu!
10.01.2020.
u 07:00
Uvijek budite sigurni da je namirnica dobra prije nego što je konzumirate.
Pogledaj originalni članak

Jaja su odličan, lagani doručak koji se može pripremiti na mnoštvo načina. Također, jaja se koriste i u raznim drugim jelima, kao što je pohano meso. No neizostavni su dio svakog recepta za kolače i slastice. 

Ali kako provjeriti jesu li jaja još uvijek dobra za jelo?

Najlakši način provjere bez razbijanja ljuske jest s pomoću vode. Sirovo jaje stavite u hladnu vodu, piše mashed.com.

Ako potone na dno, još uvijek je dobro za korištenje, a ako pluta na površini, to znači da se pokvarilo. Do toga dolazi zato što ljuska jajeta kako stari, tako pušta sve više zraka u sebe.

Drugi je način da uzmete plitki tanjur i na njega razbijete jaje. Ako vam je bjelanjak tekuć i klizi po tanjuru, a žutanjak nije kompaktan, to znači da više nije dobro za korištenje.

Također, lako se vidi je li jaje dobro po njegovu mirisu. Ako jaje ima čudan i neugodan miris, nemojte ga konzumirati, to znači da je pokvareno.

Ovaj gospodin već 47 godina peče kestene na Cvjetnom:

t

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.