Omiljeni cvijet

Donosimo nekoliko savjeta kako da vam božićna zvijezda traje što dulje

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Donosimo nekoliko savjeta kako da vam božićna zvijezda traje što dulje
08.12.2019.
u 08:04
Stiglo je vrijeme za božićne zvijezde, a mi vam donosimo par savjeta kako da potraje što dulje
Pogledaj originalni članak

Ovom cvijetu odgovara temperatura oko 18-20°C. Previsoka temperatura je razlog zbog kojeg će uvenuti ranije. Nemojte ju držati blizu izvora topline, a imajte na umu da voli puno svijetla. Treba ju povremeno rotirati kako bi svi cvjetovi i listovi dobili jednako svjetlosti. 
Zalijevajte ju odozdo, svakih četiri do pet dana. Napunite podložak vodom i pustite da popije sve nekih 30 minuta. Nakon toga višak vode prolijte. 

Ako ju želite zadržati, nakon što otpadnu listovi (obično u ožujku), biljku treba orezati na 10-15 cm visine iznad korijenova čvora. Tako se omogućuje cvatnja sljedeće godine jer se cvijet formira na jednogodišnjim granama. U svibnju ili lipnju presadite božićnu zvijezdu u mješavinu zemlje za cvijeće, treseta i pijeska, te počnite obilnije zalijevati biljku. 

Ovaj gospodin na zagrebačkom Cvjetnom trgu prodaje kestenje 47 godina: 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.