Svjetski trend

Dizajnerska vam je obuća pretijesna? Smanjite stopala!

Foto: 'Jens Kalaene/DPA/Pixsell'
Dizajnerska vam je obuća pretijesna? Smanjite stopala!
29.07.2010.
u 08:00
Ortopedi upozoravaju da su operacije stopala potrebne samo ako su ona bolna i deformirana.
Pogledaj originalni članak

Prezadovoljni ste svojom novom frizurom. Skinuli ste ona tri kilograma viška i uvukli se u netom kupljenu haljinu, a koža vam nikada nije bila ljepša. Čini se da vam još samo preostaje “popraviti”, smanjiti ili povećati svoja pomalo neugledna stopala. No ni to više nije problem jer su žene diljem svijeta poludjele za kozmetičkim operacijama stopala koje se obavljaju u SAD-u, a sve samo da uguraju stopala u najnovije modele dizajnerskih cipela. 

Svjetski mediji za ovaj (ne)ugodan trend prozivaju Saru Jessicu Parker koja u filmu "Seks i grad" ne skida dizajnerske cipele. Iz dana u dan sve više žena podvrgava se operaciji stopala, najčešće samo zbog estetskih razloga. Kalifornijske bolnice nude niz operacija koje uljepšavaju stopala uključujući i “postupak Pepeljuga” koji korigira otekline na stopalima te ona postaju uža. 

– Nerealno je reći ženi da ne nosi visoke potpetice. Ove operacije omogućuju ženama da funkcioniraju bez boli i u stvarnom svijetu – rekao je osnivač jedne od kalifornijskih klinika, ortoped Ali Sadrieh, za Wall Street Journal. 

Ortopedi diljem SAD-a kažu da posao cvjeta unatoč upozorenjima ortopeda kirurga koji smatraju da se takvi postupci moraju obavljati samo kako bi se olakšala bol i deformacije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Z2
znatiželjna_2
08:26 29.07.2010.

bolesno!