neobični ukrasi

Čime sve možete ukrasiti bor? Evo nekoliko ideja

Foto: DPA/PIXSELL
Čime sve možete ukrasiti bor? Evo nekoliko ideja
24.12.2013.
u 07:46
Ako su vam dosadile obične kuglice, bor možete ukrasiti tematski.
Pogledaj originalni članak

Ukrašavanje božićnog drvca sastavni je dio svakog Badnjaka. No ako vam je dosadilo iznova ukrašavati bor na konvencionalne načine ili ste se možda zaželjeli nečeg drukčijeg, donosimo vam nekoliko ideja.

Tematsko ukrašavanje

Ako su vam dosadile obične kuglice, bor možete ukrasiti tematski.  Pri tom možete upotrijebiti stare božićne čestitke ili razglednice, ukrase od papira, ukrase od voća, slatkiše, obiteljske fotografije i štogod drugo vam padne napamet.

Ukrasi s porukama

Jedan od najdirljivijih načina da ukrasite božićno drvce da izgleda posebno je da na njega stavite ukrase s porukama namjenjenima članovima svojih obitelji. Pri tome poruke možete napisati na papir ili vrpce koje možete i obojiti.

'Uradi sam' ukrasi

Osim ukrasa s porukama, bor možete okititi i ukrasima koje ste ručno izradili. Možete ih načiniti od materijala poput papira, drveta itd., a bor možete ukrasiti i origami ukrasima.

Cvijeće i biljke

Bor možete ukrasiti i umjetnim cvijećem u boji po vlastitom izboru. Dobar dodatak uz to su i ukrasi napravljeni od tkanine, vrpce ili papira. Cvijeće možete obojiti i nekom sjajnom bojom kako bi pojačali efekt. Bor također možete ukrasiti i  češerima koje možete obojiti u neku boju da bi drvce izgledalo upečatljivije.

Bor od neobičnog materijala

Umjesto pravog ili umjetnog bora, bor možete napraviti od tkanine, knjiga, boca, kutija, papira za zamatanje poklona itd. Osim toga možete objesiti sliku božićnog drvca na zid ili kuglicama ukrasiti osušenu biljku ili suhe grane koje možete obojati u neku boju.

>> Najatraktivnije destinacije: Kamo otputovati za doček Nove godine

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.