Božićni ugođaj

Borovi već od 59 kuna, najskuplja je srebrna smreka za 1080 kuna

Foto: arhiva Večernjeg lista
Borovi već od 59 kuna, najskuplja je srebrna smreka za 1080 kuna
16.12.2010.
u 08:10
Umjetni borovi najbolje idu, a u nekim trgovinama već su i rasprodani
Pogledaj originalni članak

Rezano, u tegli, umjetno, pungesice, smreke... Izbor božićnih drvaca svake je godine velik, kao i raspon cijena. Trgovci kažu kako se ni ove godine na drvcima neće štedjeti jer je ljudima najvažnije da bude lijepo i raskošno. Prodaja je već počela, a zanimanje postoji za sva drvca.

Najskuplji bor 1000 kn

– Još je prerano za rezana drvca jer iglice na toplom brzo otpadnu, ali ona u teglama prodaju se jako dobro. Kad su u pitanje cijene, nema pravila. Kupcima je bitno da bor nije rijedak i da lijepo izgleda – objasnili su u Vrtnom centru Kalia, gdje se cijene kreću od 65 do 165 kuna za rezane jele, a srebrnim smrekama cijena se penje do 200 kuna.

Kavkaske jele u teglama stoje oko 290 kuna. u Kaliji za 1080 kuna. Među najskupljim božićnim drvcima ove je godine srebrna smreka viša od tri metra, a prodaje se a prodaje se u Kaliji za 1080 kuna.

U Bauhausu rezano drvce visoko od metar i pol do 250 centimetara stoji 129 kuna, a ima i onih skupljih, za 239 kuna. Cijene drvaca u teglama počinju već od 59 kuna, a upravo se ona najbolje prodaju jer se poslije mogu posaditi u vlastitom dvorištu. Hit su i umjetni borovi pa je većina već pronašla svoje kupce.

Umjetnih borova nema

– Umjetnih drvaca više nemamo, sve je rasprodano – kažu u Bauhausu.

Vrtni centar MBM drvca prodaje već od 80 kuna, a i kod njih najbolje ide prodaja onih u loncima. Za 249 kuna u Baumaxu može se kupiti umjetno drvce od 1,80 metara, dok se ono od metar i pol može kupiti za 200 kuna. Cijena umjetnih borova veća je nego rezanih drvaca ili onih u teglama, ali prednosti su mnoge. Takva drvca mogu potrajati godinama, nema pretjeranog čišćenja jer iglice ne otpadaju, a lako se i sklapaju i spremaju natrag u kutije. Birati možete između obične jele, umjetne srebrne smreke, s češerima ili dodacima umjetnog snijega... Trgovački lanci nude i okićena mala božićna drvca (od 30 do 50 centimetara) kojima je cijena od 50 do 100 kuna.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.