Bivši predsjednik napisao knjigu o ljubavnoj vezi s 'princezom Dianom'

Foto: Reuters
Bivši predsjednik napisao knjigu o ljubavnoj vezi s 'princezom Dianom'
22.09.2009.
u 13:12
U svojoj knjizi koja će uskoro biti objavljena Valery Giscard d'Estaing piše o ljubavnoj vezi izmišljenog predsjednika i princeze Patricije od Cardiffa.
Pogledaj originalni članak

Bivši francuski predsjednik Valery Giscard d'Estaing uskoro će izdati knjigu koja će zasigurno potaknuti neka pitanja u javnosti. Ispričat će naime priču o ljubavi koju jedan predsjednik osjeća prema jednoj britanskoj princezi.

Novine Le Figaro, čiji su kritičari dobili primjerak rukopisa, primijetili su da glavni likovi u knjizi uvelike podsjećaju na samog autora, sada 83-godišnjega bivšeg predsjednika te pokojnu princezu Dianu.

Iako su neki pohvalili autentičnost podataka u njegovoj knjizi, analitičari tvrde da bi ga javnost mogla ismijati zbog toga što tekst aludira na njegovu moguću vezu sa 30 godina mlađom ženom.

U knjizi "The Princess and the President" Giscard d'Estaing priča o izmišljenom predsjedniku Jacquesu-Henriju Lambertyeu i njegovoj tajnoj ljubavnoj vezi s princezom Patricijom od Cardiffa. Njih su se dvoje, prema priči, upoznali na summitu zemalja G7 u Buckinghamskoj palači.

Predsjednik Lambertye, u prvom licu jednine, princezu opisuje kao "vrlo lijepu, uvijek prisutnu u medijima, te nesretnu u svom domu", a dodao je i da se često bavi dobrotvornim radom.

- Poljubio sam je, ona me pogleda upitnim pogledom, a njezine su se uske sive oči širile dok je glavu nježno nagnula prema naprijed - kaže u knjizi Lambertye na njihovu prvom spoju.

Svi detalji u knjizi, od povijesnih do detalja vezanih uz mjesta gdje se predsjednik i princeza nalaze, u detalje su točno opisani. Jedini detalj koji se ne uklapa jest to što je Lambertye dvaput izabran za predsjednika, a Giscard d'Estaing samo jednom.

Njegov je mandat završio 1981., samo dva mjeseca prije nego se Diana Spencer udala za princa Charlesa i postala princeza od Walesa. Diana je tada imala 20 godina, a Giscard d'Estaing 55.

Bivši predsjednik autor je nekoliko političkih knjiga, memoara te jednoga romantičnog romana, za koji su neki kritičari rekli da je potpuno neoriginalan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.