na žlicu

Bezmesni dan: Proljetna juha s domaćim noklicama toliko je bogata nutrijentima da može poslužiti kao cjeloviti obrok

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
Bezmesni dan: Proljetna juha s domaćim noklicama toliko je bogata nutrijentima da može poslužiti kao cjeloviti obrok
03.05.2022.
u 06:31
Brokula, korabica, mrkva, mladi luk, peršin i špinat – što još možete staviti u juhu da bude zdravija od ove?! Još kad u nju zakuhate domaće noklice, mljac, za sutra vam neće ostati ništa.
Pogledaj originalni članak

Kao i uvijek kad su u pitanju zdravi i ukusni recepti, najbolje ideje pronalazimo kod naše poznate gastroblogerice Nasje Duplančić koja uvijek ima pravi recept u pravom trenutku.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Juha od povrća s noklicama

Sastojci za juhu:

2 mrkve

1 brokula

3 mlada luka

1/2 korabice

2 lovorova lista

nasjeckano lišće peršina

nekoliko listova špinata

sol, papar

žličica kurkume, po želji

maslinovo ulje

oko 1,5 l povrtnog temeljca ili vode

Sastojci za noklice:

1 jaje

prstohvat soli

žličica maslinova ulja

4-5 žličica brašna

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Priprema:

Mrkvu i korabicu ogulite i narežite na kockice. Mladi luk narežite na kolutove, a brokuli odvojite cvjetove i operite. Špinat također operite. Na maslinovu ulju prvo pirjajte mladi luk uz miješenje. Odmah posolite i dodajte kurkumu. Nakon što luk uvene dodajte mrkvu i korabicu pa još pirjajte oko 5 minuta. Zalijte temeljcem ili vodom i pustite da kuha. Dodajte sol i papar po želji te 2 žlice palente. Zadnjih desetak minuta ubacite cvjetove brokule i peršin pa kuhajte dok brokula ne omekša.

Pripremite noklice:

U veću šalicu ili zdjelicu stavite jaje, sol, ulje pa umutite vilicom. Dodajte brašno i dobro žličicom miješajte da dobijete glatku gustu smjesu. Zadnjih pet minuta kuhanja juhe, žličicom grabite smjesu za noklice i stavljajte u kipuću juhu. Kada sve isplivaju na površinu, gotove su. Po želji dodajte listove špinata i prokuhajte još minutu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
montello
15:13 03.05.2022.

Obozavam proljetne juhe