Korisno

5 načina kako se možete riješiti dlačica kod kuće

Foto: Getty Images
Hrana
Foto: Getty Images
Hrana
Foto: Getty Images
Hrana
Foto: Getty Images
Hrana
Foto: Getty Images
Hrana
Foto: Thinkstock
Depilacija
Foto: Getty Images
Jaja
14.12.2018.
u 06:42
Pomiješajte dvije jušne žlice šećera i soka od limuna s 8-9 žlica vode.
Pogledaj originalni članak

Ako ste među onima koji ne vole odlazak u kozmetički salon ili jednostavno želite sami isprobati riješiti se neželjenih dlačica kod kuće, ovo je pet načina kako to možete. 

Šećer i limun

Pomiješajte dvije jušne žlice šećera i soka od limuna s 8-9 žlica vode. Zagrijte smjesu dok se ne počnu pojavljivati mjehurići. Zatim maknite s vatre i pustite da se ohladi.

Smjesu nanesite špatulom na područje s dlačicama i ostavite 20 - 25 minuta. Kružnim pokretima i s hladnom vodom skinite smjesu s kože.

Med i limun

Pomiješajte dvije jušne žlice šećera i soka od limuna i jednu žlicu meda. Zagrijavajte smjesu oko tri minute, dodajte vode ako je potrebno. Nakon toga smjesa je spremna za uporabu, poput voska, nanesite je na područje s dlačicama koje želite ukloniti. 

Zobene pahuljice i banana

Stavite u blender dvije jušne žlice zobenih pahuljica i bananu i napravite smjesu s kojom ćete masirati područja s dlačicama oko 15 minuta. Isperite s vodom nakon toga. 

Krumpir i leća

Za ovu vam smjesu treba i voda u kojoj se kuhao krumpir. Pomiješajte jušnu žlicu meda, soka od limuna i pet žlica vode u kojoj se kuhao krumpir. Napravite i pastu od leće koju ste ostavili u vodi tijekom noći. Sve pomiješajte i smjesu namažite na područja koja želite tretirati, ostavite 20 minuta i isperite kada se smjesa potpuno osuši. 

Bjelanjak i kukuruzni škrob

Pomiješajte jušnu žlicu kukuruznog škroba, bjelanjak i žlicu šećera. NAkon toga samo smjesu nanesite na kožu i ogulite je kao vosak nakon što se osuši.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.