Foto: arhiva Znanje Zločin star 26 godina rješava policija, u kojoj ima i glupih i lijenih

Zločin star 26 godina rješava policija, u kojoj ima i glupih i lijenih

22. 08. 2018. u 14:03 0

Trebao je to biti rutinski lov na prodavače droge. Iz jezera u napuštenom kamenolomu, nakon što je tu informaciju policiji odala žena glavnog dilera na tom području, izvučena je nepropusna kutija s velikom količinom droge. No, ronioci su pri tome našli i odbačeni leš djeteta. Istraga ubrzo otkrije da se radi o tijelu sedmogodišnje djevojčice koja je netragom nestala prije punih 26 godina.

Goran Gerovac Duboko uznemirujuća knjiga o Margiti Stefanović i o tome kako su umirali gradovi i ljudi iz gradova

Detektivka Erika Foster učinit će sve da se nađe na čelu tima koji pokušava razriješiti taj stari zločin, a istraga je vodi nekim očekivanim, ali i nekim krajnje neočekivanim smjerovima te se na kocki nađe i njezin život. To je najkraće moguće prepričan okvir romana “Mutna voda” Roberta Bryndze (Znanje, urednica Danijela Žitković Rumbak, prijevod Predrag Mavar, 99 kuna), treći iz njegova serijala u kojem je upravo detektivka Erika Foster glavni lik. Nakon romana “Žene u ledu” i “Noćne grabežljivice” Bryndza ovdje nastavlja i priču o policajki koja se nosi s demonima vlastite prošlosti, mrtvim suprugom, također policajcem, koji je poginuo u akciji koju je ona vodila, a pronađeni kostur djeteta u njoj pokreće žal za vlastitim djetetom koje nije htjela roditi.

Nova knjiga: John Irving "Svijet po Garpu" Prava americana, i jedan od ključnih romana 20. stoljeća

Ta je priča tek podloga “tvrdog” krimića o policijskoj istrazi u kojoj se sve čini nemogućim. Kako se uopće vratiti 26 godina u prošlost? Kako se nositi s ljudima koji su tada istraživali nestanak djevojčice i očito napravili kardinalne pogreške? Zanimljiv je to uvid u način rada policije, međuodnose, hijerarhiju. Autor se ne libi pokazati da u svakom timu, pa i onom pred kojim su najteži zadaci, ima onih koji nisu baš pametni, onih koji su lijeni, ogorčeni... Ti motivi i karakteri policajaca među najvrednijim su dijelovima ovog uzbudljivog romana jer brišu raširenu ideju o svemogućim braniteljima pravde. Oni ne postoje i ne mogu postojati jer su i oni samo ljudi.

Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".