Kinopremijera

Ženska verzija "Gospodara muha" nije ostala imuna na klišeje i kič

Foto: ''
Ženska verzija "Gospodara muha" nije ostala imuna na klišeje i kič
23.09.2010.
u 13:50
Pohvalna je ideja Metropolisa, ali kino s predznakom art ne smije si dopustiti da filmove prikazuje s videa!
Pogledaj originalni članak

U Art kinu Metropolis u zagrebačkom MSU sinoć je premijerno prikazana "Ljubomora" debitantice Jordan Scott, kojoj su producenti poznati tata Ridley i ujak Tony. 

Riječ je o homoerotskoj priči smještenoj u ženski internat 1930-ih godina, u kojem visoko strukturiranu svakodnevicu remeti egzotična došljakinja (Maria Valverde), odmah upadajući u oko mladoj učiteljici G. (Eva Green) i raspaljujući ljubomoru njezine dotadašnje miljenice Di (Juno Temple). 

Na žalost, ova stilizirana drama na trenutke bježi u estetiku kiča, a dramaturški preokreti često su predvidivi (ipak zanimljivo) kulminirajući u maniri "Gospodara muha".

Iako je ovaj naslov neusporedivo manje atraktivan od "Samca" Toma Forda kojim je Metropolis otvoren, pozdravljamo dovođenje europskog filma u MSU. Uz upozorenje da se kinu s predznakom art nikako ne bi smjelo dogoditi prikazivanje filma s videa!

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ME
metropolis
21:07 23.09.2010.

Metropolis ne prikazuje filmove s DVD-a. \"Ljubomora\" je imala HD (High Definition) digitalnu projekciju s 2K projektora s neusporedivo većom rezolucijom od DVD-a, kakva se koristi i na najvećim svjetskim festivalima poput Cannesa, Berlina i Venecije.