Filharmonijski bal

Valceri i dvostruka kruna Diani Haller

filharmonijski bal
filharmonijski bal
filharmonijski bal
01.01.2014.
u 14:45
Godina završila velikim slavljem u dvorani Lisinski
Pogledaj originalni članak

Velika dvorana Lisinski i treći je dan proslave 40. godišnjice bila puna kao šipak. U ponedjeljak navečer publika je pohrlila na tradicionalni Filharmonijski bal Zagrebačke filharmonije. Pod ravnanjem uglednoga gosta maestra Leopolda Hagera filharmonijski je orkestar prozračno i opušteno svirao skladbe Johanna Straussa mlađeg.

Sočo umjesto Mužeka

Nažalost, tenor Tomislav Mužek u posljednji je čas zbog bolesti otkazao nastup, a na njegovo je mjesto vrlo hrabro i srčano uskočio Zrinko Sočo. U operetnim točkama iz "Baruna Ciganina" i "Noći u Veneciji" te u lijepom duetu Bečka krv Sočo se izmjenjivao i nadopunjavao s uvijek pouzdanom sopranisticom Lidijom Horvat Dunjko, a u Straussovoj Egipatskoj koračnici zapjevao je i čitav orkestar, baš kao i Bečki filharmoničari na Novogodišnjem koncertu.

Tijekom koncerta održane su i dvije lijepe svečanosti. Ispraćaj i izricanje zahvalnosti na pozornici članovima orkestra koji odlaze u mirovinu jedan je od ljepših običaja Zagrebačke filharmonije. Veliki pljesak, cvijeće i priznanja koja je uručio ravnatelj Miljenko Puljić ovaj su put na kraju dugog filharmonijskog staža zaslužili violinistica Branka Požgaj, kontrabasistica Jasenka Kapetanović i udaraljkaš Vladimir Kovač.

Koncert kao nagrada

Jednako svečano je bilo i u trenutku proglašenja dobitnice nagrade Mladi glazbenik godine koju dodjeljuju Zagrebačka filharmonija i Zagrebačka banka. Nakon što je dan ranije u istoj kategoriji primila nagradu Hrvatske glazbene mladeži Ivo Vuljević, dvostrukom je krunom ovjenčana doista fantastična godina u umjetničkom životu i karijeri riječke mezzosopranistice Diane Haller. Osobito nas veseli što se nagrada sastoji i od nastupa dobitnice u sljedećoj sezoni Zagrebačke filharmonije. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.