Povijest za sadašnjost

U Splitu otvorena izložba o Anni Frank

Foto: Universal History Archive/Univer
U Splitu otvorena izložba o Anni Frank
19.02.2014.
u 11:33
Izložba u Sveučilišnoj knjižnici namijenjena svim uzrastima komponirana je od teksta i slika, nadopunjena je hrvatskim kontekstom, a dovodi je Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja
Pogledaj originalni članak

U Sveučilišnoj knjižnici u Splitu otvorena je izložba “Anne Frank – povijest za sadašnjost”, nadopunjena hrvatskim kontekstom, a dovodi je Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja.

Projekt je vrijedan više od 750.000 kuna. Izložba namijenjena svim uzrastima komponirana je od teksta i slika. “Dnevnik Anne Frank” najčitaniji je i najpoznatiji dnevnik u svijetu preveden na 67 jezika i prodan u više od 30 milijuna primjera. Projekt je pod pokroviteljstvom Ive Josipovića.

– Kad ljudi vide što se sve može dogoditi vršnjacima, uvide potrebu da se puno više informiraju o povijesti – kazao je Tvrtko Pater, predsjednik udruge Hermes.

>>O holokaustu na potresnoj putujućoj izložbi Anne Frank
 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.