KINO PREMIJERA

'Trka do Uklete planine' uskoro u kinima

05.04.2009.
u 20:36
Pogledaj originalni članak

Godinama kruže priče o tajnom mjestu usred pustinje Nevada, poznatom po neobjašnjivim fenomenima i neobičnim prizorima. To mjesto zove se Ukleta Planina, a kad se u taksiju lasvegaskog taksista Jacka Brune (Dwayne Johnoson) odjednom zatekne dvoje tinejdžera s nadnaravnim sposobnostima, on se ubrzo nađe usred jedne sasvim neobjašnjive avanture. Kroz zajedničku suradnju, Jack i njegovo dvoje mladih putnika otkrit će da jedini način da spase svijet leži u razotkrivanju tajne Uklete Planine, i tada počinje prava trka.

Walt Disneyeva ’Trka do Uklete Planine’ djelo je nastalo ponovnim spajanjem redatelja Andyja Fickmana ('The Game Plan', 'She’s the Man') s glumcem Dwayneom Johnsonom. Producent ovog filma je Andrew Gunn u suradnji s izvršnim producentima Mariom Iscovichem i Ann Marie Sanderlin.

Scenarij su napisali Matt Lopez, koji je pisaoi scenarij za 'Priče za laku noć te iMark Bomback prema priči Matta Lopeza zasnovanoj na romanu 'Escape to Witch Mountain' autora Alexandera Keyja.

Film je moderna verzija Keyjevog romana na kojem se temeljio Disneyev klasik iz 1975. godine, 'Escape to Witch Mountain', a čiji su likovi poslužili i kao inspiracija za nastavak filma naslovljen 'Return from Witch Mountain' iz 1978. godine.

Uz Johnsona se na filmu pojavljuje impresivan niz glumaca u usponu, kao i neki od vodećih talenata filmske industrije: AnnaSophia Robb ('Bridge to Terabithia', 'Charile and the Chocolate Factory'), Carla Gugino ('Night at the Museum', 'Watchmen'), Ciaran Hinds i mnogi drugi. Glumačka ekipa također uključuje Kim Richards i Iake Eissinmanna, koji su glumili djecu vanzemaljce Tiu i Tonyja u originalnom prvijencu serijala filmova o 'Ukletoj Planini'.

Trka do Uklete planine u našim kinima počinje igrati od 16. travnja.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr