VOODOO LIZARDS Varaždinski bend vratio se u Hrvatsku nakon uspješnog posjeta SAD-u

Snimamo album s američkim producentima

12.04.2009.
u 12:36
Pogledaj originalni članak

Nakon mjesec dana u Los Angelesu, varaždinski bend Voodoo Lizards vratio se kući s odličnim vijestima: Jimmy Ripp i Bernard Fowler koji već godinama surađuju s Rolling Stonesima i drugim velikim glazbenicima producirat će novi album Voodoo Lizardsa. Više je to nego što je itko očekivao, kažu članovi benda koji su u Americi već snimili pjesmu „Touch“.

- Pjesma se trenutno miksa i masterizira. Bilo je to mjesec dana nezaboravnog ludila i iskustva – otkrio nam je bubnjar Saša Maček. O dogodovštinama i trenucima koje će pamtiti cijeli život mogli bi pričati satima, no jedan od posebnijih za četvoricu mladih Varaždinaca zasigurno je bilo upoznavanje s Ronnijem Woodom i Slashom s kojima su se momci družili na Ronnijevoj izložbi slika. Sjediti za istim stolom i razgovarati s gitaristom Stonesa nešto je na čemu bi im mnogi pozavidjeli, no Saša ističe kako ih je iznenadila prirodnost i jednostavnost tih „nedodirljivih“ zvijezda.

- Puno su normalniji nego neke hrvatske zvijezde. Ronnie nam je čak rekao da mu se sviđa ime našeg benda – kaže Saša te ističe kako se poznati i slavni na ulicama Los Angelesa  mogu susresti u svako doba dana i noći.

- Prva susjeda na Sunset Boulevardu nam je bila Eva Longoria, a jednu večer smo nakon noćnog izlaska u fast food restoranu vidjeli Dennisa Rodmana.

No, Kalifornija je puna i domaćih ljudi pa su Lizardsi u kući u kojoj su odsjeli ugostili i Gorana Ivaniševića i Tanju Dragović koji su ih pak upoznali s Tonijem  Mandićem, čovjekom koji je 20 godina bio dopredsjednik izdavačke kuće Atlantic Records s kojim su također razgovarali o mogućoj suradnji.

Svi su se nadali, no nitko nije očekivao da će jedan mali bend iz „neke“ Hrvatske u velikom Los Angelesu napraviti takav ogroman posao. Ono o čemu sanja svaki domaći rock bend, za Voodoo Lizardse postaje stvarnost u kojoj uživaju punim plućima.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr