Prava osoba za tu funkciju?

Ruska ministrica kulture ne podnosi izložbe, balet i operu, a muzeji su joj gubitak vremena

Ruska ministrica kulture ne podnosi izložbe, balet i operu, a muzeji su joj gubitak vremena
27.01.2020.
u 14:28
Olga Ljubimova, ministrica kulture u novoj ruskoj Vladi sablaznila je javnost svojim navodnim postovima o kulturi iz 2008. godine
Pogledaj originalni članak

Ministrica kulture u novoj ruskoj Vladi Olga Ljubimova tek što je izabrana za tu funkciju izazvala je val negodovanja javnosti postavljanjem nje baš na tu poziciju.

Razlog su njene stare izjave o kulturi koje je u javnost plasirao Ilya Shumanov iz Transparency Internationala. Na Twitteru je podijelio njene stavove 2008. objavljene u blogu u kojem Ljubimova kaže: "Jednostavno ne podnosim odlazak na izložbe, muzeje i operu", prenosi artnews.com.

U blogu objavljenom na platformi LiveJournal navodi da ne voli ni klasičnu glazbu ni balet te dodaje kako je bila u Parizu, ali ne i u Louvreu te svoj odlazak u British Museum, National Gallery i nekoliko znamenitih europskih i ruskih muzeja okarakterizirala kao gubitak vremena.

Kada je vijest o spornim postovima objavljena, oni su momentalno izbrisani, a Ljubimova još nije dala svoj komentar na tu temu. 
Komentirajući objave na LiveJournalu, Shuman je na društvenim mrežama napisao: "Takvu osobu možete postaviti na bilo koji posao, osim na čelo ruske kulturne politike".

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ST
stanoe
13:11 30.01.2020.

Prodavac mesa moze biti i vegetarijanac? pa biti dobar prodavac. Ministar kulture nije zato tu sto je kulturan i voli sve proizvode kulture, nego se od njega trazi da bude dobar menadzer i da stvara uvjete da kultura cvjeta, a nju ce stvarati ti koji to vole i umiju. Jedan covjek je krivotvorio diplomu lijecnika i specijalizacije i postao sef kirurgije, naravno da nije operirao, uvijek je nalazio razlog da to ne radi nego je to davao podcinjenim "kolegama", ali se je uvijek s "kolegama" savjetovao i izgledalo im je da ih postiva. Kada se to otkrilo, naravno da je morao odgovarati i da je smijenjen, ali su sve kolege molile da ga ne diraju jer nikada nisu bolje poslovali nego kada je on upravljao kirurskim odjelom. Tako da je sve moguce.