Pulska premijera

Ronald Braus u glavnoj ulozi u Donizettijevoj operi Il campanello

Foto: arhiva VL
Ronald Braus u glavnoj ulozi u Donizettijevoj operi Il campanello
01.06.2011.
u 16:21
Opera je složena od glazbeno pitkih i zanimljivih arija, dueta i ansambala. U ovoj našoj izvedbi upotpunjena je i s nekoliko duhovitih dramskih scena na hrvatskom jeziku
Pogledaj originalni članak

Il campanello jedna je od brojnih Donizettijevih komičnih opera. Zaplet je vrlo jednostavan: Enrico, bivši Serafinin ljubavnik, čini sve kako bi u prvoj bračnoj noći omeo Don Annibalea u ispunjavanju bračne dužnosti. Uz stalnu zvonjavu zvonca na vratima, potporu Annibaleove punice Madame Rose i ostalih ukućana te presvlačenjem u razne uloge Enrico na koncu uspijeva u svom naumu. Dolazi jutro kad Don Annibale mora na put, a gosti uz veselu napitnicu odlaze svojim kućama.

Opera je složena od glazbeno pitkih i zanimljivih arija, dueta i ansambala. U ovoj našoj izvedbi upotpunjena je i s nekoliko duhovitih dramskih scena na hrvatskom jeziku.

Nakon  zagrebačke premijere u utorak 1.lipnja, već u srijedu 2. lipnja ovu će operu  prvi put vidjeti  Puljani. Operu je režirala Snježana Banović, dirigira Vladimir Kranjčević, a glavne uloge pjevaju Ronald Braus, Blanka Tkalčić, Ozren Bilušić, Nada Abrus i Božidar Peričić. Opera gostuje u Varaždinu 9. lipnja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.