Stiže novi triler

Rajko Grlić snima krimić o nezakonitim djelatnostima javnih osoba

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Rajko Grlić snima krimić o nezakonitim djelatnostima javnih osoba
12.03.2020.
u 08:51
Filmu “Svemu dođe kraj” na čijem je scenariju radio i Ante Tomić na natječaju HAVC-a dodijeljeno je pet milijuna kuna
Pogledaj originalni članak

HAVC je objavio rezultate natječaja za produkciju novih filmova, razvoj scenarija i međunarodne suradnje, na kojima je ukupno podijeljeno 25 milijuna kuna za 115 projekata i pojedinačnih korisnika.

U mnogima najzanimljivijoj kategoriji dugometražnog igranog filma u kojoj odlučuju umjetnički savjetnici Kristijan Milić i Snježana Tribuson, filmu Rajka Grlića “Svemu dođe kraj” na čijem je scenariju radio i Ante Tomić dodijeljeno je pet milijuna kuna. Riječ je o kriminalističkoj drami s elementima trilera o nezakonitim i prikrivenim djelatnostima javnih osoba.

Vanja Juranić dobila je 4,2 milijuna za film “Zatvoreno za javnost” koji govori o zlostavljanju žena, iz perspektive žrtve koja ne može pobjeći od nasilnog muža. Scenarij je pisala s Elmom Tataragić. Debitantska “Proslava” Brune Ankovića, za koji je Jelena Paljan napisala scenarij po romanu Damira Karakaša, dobio je 3,3 milijuna kuna. 

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.