PROMO

Pulska Arena s nestrpljenjem očekuje Ansambl LADO

Foto: Petra Slobodnjak
Ansambl LADO
Foto: Petra Slobodnjak
Ansambl LADO
Foto: Petra Slobodnjak
Ansambl LADO
Foto: Petra Slobodnjak
Ansambl LADO
Foto: Petra Slobodnjak
Ansambl LADO
Foto: Petra Slobodnjak
Ansambl LADO
Foto: Petra Slobodnjak
Ansambl LADO
Foto: Petra Slobodnjak
Ansambl LADO
04.07.2018.
u 12:09
Pulska Arena s nestrpljenjem očekuje 6. srpnja i nastup više od pedeset umjetnika Ansambla LADO, čuvara nematerijalne baštine, koji će uz zahtjevne koreografije biti opremljeni i bogatom nošnjom teškom čak i do šest kilograma.
Pogledaj originalni članak

Ansambl će izvesti program Ideju regruti naslovljen je po poznatoj koreografiji dr. sc. Ivana Ivančana, utjecajnog hrvatskog etnokoreografa, a umjetnički ga potpisuje njegov sin Andrija Ivančan, vrsni koreograf s bogatim umjetničkim opusom, ujedno i umjetnički voditelji Ansambla LADO. Novo obrađene veličanstvene koreografije, uz oba Ivančana, potpisuju iskustveno plodni te besprijekorni artisti Senka Jurina, Iva Cvetko, Goran Knežević, Vladimir Kuraja, Stjepan Perko i Boris Harfman.

Foto: Petra Slobodnjak
Ansambl LADO

Bitno je istaknuti da su u programu zastupljene brojne, nagrađivane koreografije, kako na domaćim, tako i na inozemnim festivalima. Uz naslovnu koreografiju, inspiriranu običajima odlaska mladića u vojsku, Ansambl LADO po prvi put u svojoj povijesti predstavlja tradicijsku baštinu otoka Cresa (Orlec) i Murtera (Jezera) te moravskih Hrvata, etničke skupine koja je bježeći pred Turcima, većinom s područja Banovine i Korduna, u 16. i 17. stoljeću naselila južnu Moravsku u današnjoj Češkoj.

Dva istinska dragulja kulturne baštine, Ansambl LADO i pulska Arena, utjelovit će svo obilje kulturne tekovine te će vrhunskim spektaklom proslaviti godinu Europske kulturne baštine. Impresivne koreografije oplemenit će velebna kolekcija tradicijskih nošnji, a iznimna transformativna sposobnost genijalnih Ladovih umjetnika glasom, pokretom, glazbom i emotivno-facijalnim ekspresijama oživjet će te ovjekovječiti davno zaboravljene običaje. Alkemijski spoj mistikom prožetog svjetski najsačuvanijeg amfiteatra i više od 50 vrhunskih, plesača pjevača i svirača, ubacit će publiku u trans ugode koji će risati stoljetne priče neprocjenjive vrijednosti na jedinstven i neponovljiv način.

Foto: Petra Slobodnjak
Ansambl LADO

Stvarne ljubitelje umjetnosti i dobrog gušta, avanturiste te tragaoce za veličanstvenim doživljajem, zaljubljenike u ljeto i mistiku 6. srpnja očekuje iskustveno čudo. Ulaznice već od 80 kuna u prodaji su već od danas u sustavu www.ticketshop.hr te na svim prodajnim mjestima, a detaljne informacije potražite na www.ladoupuli.com. Organizator koncerta koji počinje od 21 sat je Meritum komunikacije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr