Pisci i prevoditelji, požurite!

Prijave za književnu rezidenciju Ulysses' Shelter još danas i u petak 16. rujna

Foto: Ilustracija/Pixabay
Prijave za književnu rezidenciju Ulysses' Shelter još danas i u petak 16. rujna
15.09.2022.
u 16:30
Ove se godine mreža književnih rezidencija proširila i sada pisci, pjesnici i prevoditelji iz Hrvatske mogu birati lokaciju boravka između sljedećih šest europskih zemalja: Češka, Grčka, Malta, Srbija, Slovenija, Španjolska i Wales u Ujedinjenom Kraljevstvu
Pogledaj originalni članak

Mladi književnici i prevoditelji, požurite! Prijava za međunarodni program mreže književnih rezidencija Ulysses' Shelter/Odisejevo utočište 3 otvorena je još danas i sutra, 16. rujna. 

Ove se godine mreža književnih rezidencija proširila i sada pisci, pjesnici i prevoditelji iz Hrvatske mogu birati lokaciju boravka između sljedećih šest europskih zemalja: Češka, Grčka, Malta, Srbija, Slovenija, Španjolska i Wales u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ulysses' Shelter poziva mlade (i sve one koji se tako osjećaju) autore proze i/ili poezije te prevoditelje da ne propuste priliku prijaviti se za ovaj jedinstveni program književnih rezidencija.

Na linku nalazi se opis programa, kao i detaljne informacije o prijavi. Program rezidencija "Ulysses' Shelter" poduprt je sredstvima programa Kreativna Europa Europske unije te uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Adolf Polunić, HRVATSKI PICASSO

'U Senju me jedan milicajac zaustavio i maltretirao, samo zbog imena. Nisam sretan zbog imena Adolf. Antifašist sam'

Adolf Polunić nikada se nije školovao za slikara. Nije završio Primijenjenu ni Akademiju likovne umjetnosti, čak ni tečajeve slikarstva, a sve što zna o slikarstvu, kaže, naučio je sam. Ulja na platnu koja stvarao je desetljećima nikoga nisu ostavila ravnodušnim. Pred njima su dugo stajali sveučilišni profesori, studenti, glazbenici...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.