Prevođenje i nagrade

Prevoditeljica Mia Pervan dobila nagradu Josip Tabak

Foto: petar glebov/pixsell
Prevoditeljica Mia Pervan dobila nagradu Josip Tabak
01.10.2013.
u 13:57
Na godišnjoj skupštini Društva hrvatskih književnih prevoditeljia nagradu koja nosi ime Josipa Tabaka za životno djelo dobila je Mia Pervan. Godišnju nagradu za najbolji prijevod poezije dobila je Sonja Bennet, a za prozu Dean Trdak
Pogledaj originalni članak

Na skupštini Društva hrvatskih književnih prevodilaca dodijeljene su i nagrade pa je nagradu Josip Tabak za životno djelo dobila Mia Pervan. Godišnja nagrada za prijevod poezije uručena je Sonji Bennet (na slici) za prijevod švedskoga pjesnika i nobelovca Tomasa Tranströmera ukoričen u knjizi “Pjesme i proza 1954.-2004.” koju je objavila Fraktura, dok je godišnja nagradu za prijevod proze uručena Deanu Trdaku za prijevod romana Toma McCarthyja “K” koji je objavila kuća OceanMore.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.