Teatar &TD

Poznati njemački filmaš Heinz Emigholz gost je Vizualnog kolegija

Poznati njemački filmaš Heinz Emigholz gost je Vizualnog kolegija
19.09.2014.
u 15:13
Projekcija filma Jedna serija misli bit će u utorak 30. rujna u Teatar &TD-u 18 sati
Pogledaj originalni članak

Poznati njemački filmaš Heinz Emigholz je gost Vizualnog kolegija i Teorije koja hoda u Zagrebu i Beogradu. Zagrebački program održava se u Teatru &TD 30. rujna i 1. listopada. 

Projekcija filma Jedna serija misli  bit će u utorak 30. rujna u Teatar &TD-u 18 sati. Film iz četiri dijela: El Greco in Toledo, Leonardos Tränen, An Bord der USS Ticonderoga i Ein Museumsbau in Essen. Serija meditacija o motivu žrtvovanja sina, tj. o religijsko-političkim poticajima i vojno-strateškim mehanizmima koji vode do njega.

Projekcija filma Parabeton - Pier Luigi Nervi i rimski beton održat će se u 20 sati. Parabeton u kronološkom slijedu pokazuje 17 još uvijek očuvanih građevina talijanskog inžinjera i arhitekta Pier Luigija Nervija (1891-1979). Prikaz tih dijelom odvažnih konstrukcija Emigholz spaja sa filmskim studijama antičkih zdanja napravljenih iz rimskog betona.

Film Perret u Francuskoj i Alžiru prikazat će se u srijedu 1. listopada u Teatru &TD u 18 sati. Govori o Auguste Perretu, poznatome francuskom arhitektu i inžinjeru, posebno važnom zbog inovativnih betonskih konstrukcija oblikovanih u neo-klasičnom izrazu. Film prikazuje 30 Perretovih ostvarenja u Francuskoj i Alžiru, artikulirajući time indirektno i odnos modernizma i kolonijalizma u arhitekturi.

Koncert Kraidlera održat će se u srijedu u 21 sat. Düsseldorf je od 1970-ih naovamo centar svjetske elektronske glazbe. Dovoljno je spomenuti Kraftwerk, Cluster, Can ili DAF (Deutsch Amerikanische Freudschaft). Taj nevjerojatni niz devedesetih nastavljaju Kreidler.

I dok smo proteklih dvadesetak godina u Zagrebu imali prilike čuti skoro sve njihove važnije muzičke suputnike (npr. To Rococo Rot, Mouse on Mars, Tarwater, Chicks on Speeds), Kreidler prvi put nastupa u Zagrebu. Upravo su izdali novi album (ABC).

>> Rat za "bižuteriju"?

>> Bijenale u Veneciji bavi se svijetom od 1914. do 2014. tražeći izlaze u pametniju budućnost

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.