Dokumentarni film

Potresni Kinofil u Tuškancu

Foto: Damir Nemir Janeček
Potresni Kinofil u Tuškancu
17.02.2011.
u 11:22
Film Damira Nemira Janečeka do sada je prikazan na Sarajevo film festivalu i u Motovunu
Pogledaj originalni članak

Dokumentarni film "Kinofil" redatelja Damira Nemira Janečeka službenu će zagrebačku premijeru imati 20. veljače u kinu Tuškanac.

Riječ je o snažno angažiranom i potresnom filmu o poslijeratnom Sarajevu i malo poznatoj hajci koja se u tom gradu provodi nad nedužnim životinjama, naročito psima. Na ulicama ih muče, hvataju žicama i ubijaju na licu mjesta. 

Gradske vlasti nemaju sluha za inicijative aktivista da se u tom gradu, unatoč urednoj dokumentaciji, izgradi pravi suvremeni azil za pse. I dok je nebriga vlasnika pasa sve veća, biznis sarajevskih šintera cvate, čak i s pojedinim gradovima u Republici Srpskoj.

U Sarajevu djeluje Udruženje građana za sprječavanje okrutnosti nad životinjama "SOS", koje se zahvaljujući osnivaču Velimiru Ivaniševiću i njegovoj supruzi Silvi svakodnevno bore protiv okrutnosti. Vlastitim zalaganjem, uz pomoć nekoliko mladih aktivista, udomili su i izliječili na stotine sarajevskih pasa lutalica, boreći se s nerazumijevanjem građana, agresivnim lobijima i nezainteresiranim vlastima, a riskirajući zdravlje, brak pa i vlastite živote. Silva se zbog pritisaka preselila iz grada, a Velimiru, kojega već zovu i Velja Pas, svakodnevno prijete...

"Kinofil" je do sada prikazan na Sarajevo film festivalu i u Motovunu, a imao je i projekciju u Dokukinu, u sklopu gostovanja autora u tome malom dokumentarnom kinu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NE
nergal
12:46 17.02.2011.

Ovo svakako treba ići pogledati, zvuči zanimljivo.