Motovun

Najbolji je film ‘Pleme’, posebno priznanje ‘Policajčevoj ženi’

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Najbolji je film ‘Pleme’, posebno priznanje ‘Policajčevoj ženi’
01.08.2014.
u 10:36
Ovogodišnji Motovun film festival prikazao je gotovo 150 filmova, a zemlja partner bila je Turska
Pogledaj originalni članak

               Velikim tulumom koji je potrajao do zore, kada se pojavio u Motovunu jedinstven prirodni fenomen u kojem se magla izdigne iz okolnih dolina pa gradić izgleda kao otok u moru oblaka, završio je 17. Motovun film festival.

Žiri u egzilu, koji je iz svojih privremenih domova glasao iz ukupno sedam vremenskih zona s rasponom od čak deset sati vremenske razlike, za najbolji je film odabrao Pleme ukrajinskog redatelja Miroslava Slabošpickog, dok je posebno priznanje dobio film Policajčeva žena njemačkog redatelja Petera Groninga. Nagradu međunarodnog udruženja filmskih kritičara FIPRESCI dobio je film Viša sila (Turist) švedskog redatelja Rubena Östlunda, dok je najboljim kratkim filmom proglašena Arena Martina Ratha.

Ovogodišnji Motovun film festival prikazao je gotovo 150 raznorodnih filmova, a publike se, usprkos lošoj vremenskoj prognozi, skupilo oko 25 tisuća. Ovogodišnja zemlja partner bila je Turska, a nagodinu nas, objavljeno je na zatvaranju festivala, čeka Francuska, jedna od filmski najbogatijih zemalja Europe.  

>> Boje nas se diktatori, a mi smo samo djevojke golih grudi...   

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.