Krležin jubilej

Na Gvozdu počinje Drugi festival posvećen Miroslavu Krleži

Foto: arhiv festivala
Na Gvozdu počinje Drugi festival posvećen Miroslavu Krleži
30.06.2013.
u 13:26
Multimedijalnom predstavom Krleža - agramerski prolaznici na Krležinu Gvodzu 1. srpnja navečer počinje drugi festival posvećen velikom hrvatskom piscu. Ove se godine obilježava i 120. godina od Krležina rođenja
Pogledaj originalni članak

U ponedjeljak 1. srpnja navečer u vrtu kuće u kojoj je živio Miroslav Krleža počinje drugi po redu festival posvećen tom velikom hrvatskom piscu. Festival koji organiziraju Goran Matović i njegov Teatar poezije te Muzej grada Zagreba počinje premijerom programa nazvanog “Krleža – agramerski prolaznici”. U multimedijalnom događanju koje potpisuje Matović sudjeluju poznati glumci poput Olge Pakalović, Ecije Ojdanić, Gorana Grgića i Borisa Svrtana, ali i glazbenici te studenti glume. Uvodničar je Igor Mandić.

Na festivalu će ove godine gostovati i kazališta iz Slovenije, Mađarske i Srbije, a na predstavu “Tri kavaljera frajle Melanije”, koju je režirao Georgij Paro, putovat će se i do varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta. U planu su i ranojutarnji doručci u zagrebačkoj Radićevoj ulici, ali i predavanja o Krleži koji je rođen prije točno stotinu i dvadeset godina. Povodom tog jubileja u Hrvatskom društvu pisaca na Gornjem gradu bit će upriličen i okrugli stol. Zanimljiva će biti i predstava najavljena za 2. srpnja koja počinje pokraj spomenika Marije Ujević Galetović podno Krležina Gvozda, a koju režira Zlatko Sviben. Riječ je o predstavi “Miroslav Krleža, Evropa danas: glasovi, pojave, lica, osobe” a u kojoj glume Branka Cvitković, Žarko Potočnjak, Franjo Kuhar i Mladen Vujčić. Domaćin večeri je Žarko Paić.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.