utorica uspješnica Otok i Povratak

Mislim da i Hrvatska nudi mnogo priča, doći ću opet!

Foto: Marko Lukunić/Pixell
Mislim da i Hrvatska nudi mnogo priča, doći ću opet!
12.11.2009.
u 16:02
Dva jaka hrvatska turistička aduta: slavonski kulen i zagrebačko sunce oborila su s nogu i svjetsku književnu zvijezdu, Britanku Victoriju Hislop.
Pogledaj originalni članak

Dva jaka hrvatska turistička aduta: slavonski kulen (koji su joj ponudili na “Doručku u Profilu”) i zagrebačko sunce (kakvo, podsjeća, rijetko sja nad Londonom), oborila su s nogu i svjetsku književnu zvijezdu, Britanku Victoriju Hislop, autoricu planetarnih uspješnica “Otok” i “Povratak”.

Hrvatske primjerke svojih hitova književnica je jučer potpisivala u Profilovoj knjižari i na Profilovu štandu na Interliberu, a uz doručak odgovarala je i na pitanja koja joj je u ime posjetitelja postavljala glumica Kristina Krepela.

- Atmosfera mjesta - kaže V. Hislop - za mene je važna koliko i likovi, ona potiče moju maštu. Posjet Lorcinoj kući inicirao je moj roman “Povratak”, a za “Otok” sam dvije godine istraživala Grčku. Čak sam počela učiti i grčki jer sam htjela izravno razgovarati sa starim ljudima, svjedocima povijesnih zbivanja koja su u 20. stoljeću izmijenila svijet, a koji su mi bili izvor dragocjenih priča, poput 84-godišnjeg Grka koji je prebolio gubu.

Dok piše treći roman, radnja je opet smještena u Grčku, autorica s nestrpljenjem očekuje dogovoreno snimanje TV serije u 26 epizoda koju produciraju Grci na originalnim lokacijama iz “Otoka”. A hoće li, ako ne kao književnica, barem kao novinarka specijalizirana za putopise, pisati i o Hrvatskoj?

- Ovdje se sigurno krije mnogo dobrih priča. Doći ću opet, na dulje, osobito na vaš jug. Inače, nikad sama ne tražim nadahnuće, čekam, slušam i gledam, otvorena za sve oko sebe - kaže Victoria Hislop.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.