Diplomska predstava

Lijepa naša u rukama estradnih menadžera

Foto: DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL
Lijepa naša u rukama estradnih menadžera
01.05.2011.
u 12:23
Predstava “Lijepa naša”, izvedena u Teatru &td, farsa je koja kroz kič i poroke estrade priča o naših zadnjih dvadeset godina.
Pogledaj originalni članak

Lijepa naša se otrgla iz dječjeg zbora u kojem je pjevala sa pet sestara. Tata joj je Tito, mama talijanska glumačka legenda Sophia Loren.

Samostalna karijera vodi je u ruke estradnih menađera: Tuđmana, Sanadera, Račana i Kosorice. “Lijepa naša”, po tekstu Rone Žulj i u režiji Mirana Kurspahića, u subotu premijerno izvedena u zagrebačkom Teatru &TD, je farsa koja kroz kič i poroke estrade priča o naših zadnjih dvadeset godina.

Na trenutke to čini nevjerojatno lucidno (trenutak u kojem Račan preuzima estradbnu zvijezdu), ali na trenutke je pre predvidljiva, jer Sanader nosi nekoliko satova, a Kosorica paradira sa cekerom s kojim je posjetila Obamu; Tuđan bunca o “crvenim i žutim vragovima”, a Kosorica o “dayju before tomorow”.

No, predstava jest zabavna. Nosi je nevjerojatna energija četiri mlade glumice. Lijepa naša je u prvom redu Csilla Barath-Bastaić, a slijede je mlada Ivana Horvat (odlična u sceni traženja sportaša u interakciji s publikom), Petra Dugandžić (euforično finale) i Marijana Mikulić.

Pohvaliti svakako treba i songove Nikše Marinovića i Fedora Boića, jer nitko još nije uspio tako dobro opisati nove zagrebačke snobove kao što to oni čine u svojoj “Špici”, iako konačna dijagnoza koju nam svima postavljaju u “69” ne sluti na dobro.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BJ
bjuri47
16:54 01.05.2011.

Skupina idiota misli da su glumci i da su nekome zanimljivi...gadi mi se kaljuza u kojoj se valjaju...