dave greenfield

Klavijaturist Stranglersa, autor hita 'Golden Brown' preminuo od koronavirusa

Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
Klavijaturist Stranglersa, autor hita 'Golden Brown' preminuo od koronavirusa
05.05.2020.
u 11:16
Dave Greenfield, klavijaturist benda The Stranglers, preminuo je od koronavirusa u 71. godini.
Pogledaj originalni članak

Dave Greenfield, klavijaturist britanskog sastava The Stranglers, u 71. godini preminuo je od posljedica koronavirusa. Greenfield se virusom zarazio u bolnici gdje se liječio zbog problema sa srcem. 

- U nedjelju 3. svibnja, moj dragi prijatelj i kolega s kojim sam prijateljevao 45 godina, glazbeni genij Dave Greenfield preminuo je kao žrtva Velike pandemije 2020. - rekao je basist The Stranglersa JJ Burnel. 

- Ovo je velik gubitak. Izgubili smo dragog prijatelja, talentiranog čovjeka i muzičkog genija. Zajedno, proputovali smo cijeli svijet na turnejama i svima je bilo jasno da ga milijuni ljudi obožavaju - dodao je bubnjar benda, Jet Black.

Dave Greenfield poznat je bio po svom osobitom stilu sviranja, napisao je među ostalim i najveći hit The Stranglersa. "Golden Brown", ljubavna pjesma za koju se godinama nagađa da se zapravo radi o heroinu,  1982. godine držala je visoko drugo mjesto na britanskim glazbenim ljestvicama. 

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.