Foto: Promo 'Jami Distrikt' problematizira pitanje nacije u hi-tech svijetu

'Jami Distrikt' problematizira pitanje nacije u hi-tech svijetu

26. 05. 2017. u 12:11 0
Predstava će u sklopu Dana satire biti odigrana u kazalištu Kerempuh 4. lipnja

Dokumentarna kazališna predstava o najstarijoj naciji na svijetu! Nacije proizvode ratove i ratovi proizvode nacije. Tko je prvi počeo? Dokazat će se!

40. Dani satire Slovenska predstava 'Zauvijek mladi' ispraćena ovacijama

Nacija koja dokaže da je evoluirala direktno iz majmuna, dobiva nagradnu vožnju u povijesnom lunaparku.“Jami Distrikt” je kazališna predstava koja problematizira pitanja nacije i nacionalnih država u hi-tech svijetu 21. stoljeća. Polazeći od činjenice da je nacija konstrukt i pojam izmišljen u 19. stoljeću, ova predstava postavlja pitanje: kako je izumu 19. stoljeća pošlo za rukom da izgleda kao da je tu bio oduvijek? Jesu li nam, u eri interneta, umjetne inteligencije i suvremene medicine još potrebne stare, „dobre“ nacije? Što će smijeniti nacije i nacionalne države? I tko je gori: nacije ili korporacije?

Do kraja 21. stoljeća očekuje se da će većinu intelektualnih i fizičkih poslova obavljati roboti. Hoće li roboti imati nacionalnu svijest? Hoće li biti robo-rodoljubi i robo-domoljubi? Hoće li ideja nacije završiti na smetištu povijesti ili će tamo završiti oni koji u nju vjeruju? Hoćemo li u 22. stoljeće ući u cipelama iz 19. stoljeća? I žuljaju li nas te razgažene cipele? One odavno nisu lijepe. A jesu li udobne?

MESTNO GLEDALIŠČE LJUBLJANSKO Gostovanje predstave "Družinski parlament" u kazalištu Kerempuh

Upoznajte Gospođu ministarku Nušićevo čudo smijeha gostuje na velikoj sceni Kerempuha

Prvi dan gostovanja Rasprodana predstava Kerempuha u Beogradu

 

100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".