Uoči zagrebačkog nastupa 8. prosinca u Tvornici

Gotan Project: Tango i dub spektakl

03.12.2008.
u 16:31
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Gotan Project prije dvije godine nastupio na prepunom otoku Trešnjevka na zagrebačkom Jarunu, međunarodni trio sa sjedištem u Parizu vraća se i obećava veliki spektakl u Tvornici kulture.

Koncert će 8. prosinca biti održan u sklopu europske turneje povodom izlaska dvostrukog DVD-a “From La Revancha Del Tango To Lunatico” te koncertnog albuma “Gotan Object”, a pozornicom u Zagrebu prodefilirat će dvadesetak članova ansambla koji su okupili Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff i Christoph H. Müller. Naravno, neće izostati ni multimedijalni spektakl – projekcije, vizualizacije, profesionalne plesačice tanga…

Na sceni koja vrvi eklektikom i fuzijama po nekoliko naizgled nespojivih dijelova u nove cjeline, Gotan Project je našao svoju nišu u jednostavnijem i po ugođaju homogenijem crossoveru tanga i duba, s ponešto nenametljivih elemenata elektronike, nu jazza i srodnih stilova.

Međutim, upravo ta strategija pokazala se dobitnom, a sinteza dviju podjednako melankoličnih glazbenih tradicija donijela je glazbi Gotan Projecta gotovo univerzalnu privlačnost.

S tri uspješna i hvaljena albuma i mnoštvom mahom rasprodanih koncerata iza sebe, projekt se prometnuo u izuzetnu koncertnu atrakciju, što je dodatno potvrđeno izlaskom albuma uživo”Gotan Object” – luksuznog paketa za kolekcionare koji sadrži dva audio CD-a, 7-inčni vinil s klasičnim tango-verzijama pjesama, album fotografija i kolekciju videa koji se emitiraju tijekom živog nastupa.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr