Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Gotan Project: Tango i dub spektakl

03. prosinca 2008. u 16:31 2 prikaza

Nakon što je Gotan Project prije dvije godine nastupio na prepunom otoku Trešnjevka na zagrebačkom Jarunu, međunarodni trio sa sjedištem u Parizu vraća se i obećava veliki spektakl u Tvornici kulture.

Koncert će 8. prosinca biti održan u sklopu europske turneje povodom izlaska dvostrukog DVD-a “From La Revancha Del Tango To Lunatico” te koncertnog albuma “Gotan Object”, a pozornicom u Zagrebu prodefilirat će dvadesetak članova ansambla koji su okupili Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff i Christoph H. Müller. Naravno, neće izostati ni multimedijalni spektakl – projekcije, vizualizacije, profesionalne plesačice tanga…

Na sceni koja vrvi eklektikom i fuzijama po nekoliko naizgled nespojivih dijelova u nove cjeline, Gotan Project je našao svoju nišu u jednostavnijem i po ugođaju homogenijem crossoveru tanga i duba, s ponešto nenametljivih elemenata elektronike, nu jazza i srodnih stilova.

Međutim, upravo ta strategija pokazala se dobitnom, a sinteza dviju podjednako melankoličnih glazbenih tradicija donijela je glazbi Gotan Projecta gotovo univerzalnu privlačnost.

S tri uspješna i hvaljena albuma i mnoštvom mahom rasprodanih koncerata iza sebe, projekt se prometnuo u izuzetnu koncertnu atrakciju, što je dodatno potvrđeno izlaskom albuma uživo”Gotan Object” – luksuznog paketa za kolekcionare koji sadrži dva audio CD-a, 7-inčni vinil s klasičnim tango-verzijama pjesama, album fotografija i kolekciju videa koji se emitiraju tijekom živog nastupa.

Kapetan Dragan
ODSLUŽIO KAZNU
Kapetan Dragan pušten iz zatvora i protjeran iz Hrvatske
Vozi eko
VOZI EKO
Odgađa se edukativni projekt Vozi eko