Jubilarno izdanje festivala

Esma Redžepova spašava šibensku festivalsku sezonu

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
esma redžepova
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
esma redžepova
Foto: Promo
Esma Redžepova
Foto: PR FOTO
Esma Redžepova
Foto: 'Dusko Marusic/PIXSELL'
'08.12.2012., Pula - Na koncertu u cast Sergia Endriga pjevali Tamara Obrovac, Livio Morosin, Franko Krajcar, Gustafi, Nola, Anelidi, Bruno Krajcar, Dogma, zborovi Zaro i Lino Mariani, Tatjana i Mauro
05.05.2016.
u 14:43
Kraljica romske glazbe nastupit će 16. srpnja na OFF jazz & blues festivalu u Šibeniku.
Pogledaj originalni članak

Teško je bilo ostati optimističan u Šibeniku nakon što su kofere spakirali Terraneo i SuperUho. Gradski festivali spali su na prezentiranje lokalne hrane i klapske pjesme, a samo dva još uvijek drže glavu iznad površine: Festival dalmatinske šansone i OFF jazz & blues festival. Ovaj drugi, OFF, ove godine ulazi u svoje jubilarno izdanje, deseto po redu, s neuništivom Esmom Redžepovom kao zvijezdom zadnje večeri.

Festival koji je u proteklih devet godina na pozornici na Trgu I.G. Kovačića ugostio regionalnu i svjetsku jazz, blues, etno i rock elitu, odgojivši na kvalitetnom zvuku nekoliko generacija glazbenih sladokusaca, najavljuje ambiciozno izdanje, koje će biti održano od 14. do 16. srpnja. Na pozornici OFF-a će se ove godine pojaviti Tamara Obrovac Quartet i talijanski bluzer Mike Sponza (14. srpnja), jedinstveni projekt Bow vs. Plectrum (tamburaš Filip Novosel i kontrabasist Tihomir Hojsak) i magični Kries Mojmira Novakovića (15. srpnja) te saksofonist Miro Kadoić zajedno s njegovih sekstetom i Esma Redžepova za spektakularnu završnicu (16. srpnja).

U sklopu OFF-a i ove će godine biti održan festival joge „offYoga“, uz podršku indijskog veleposlanstva u Hrvatskoj. Podaci o ulaznicama za OFF festival bit će poznati uskoro.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr