O Luki Ritzu

Dokumentarni film Oblak o Luki Ritzu u Art-kinu Croatia

Foto: arhiva VL
Dokumentarni film Oblak o Luki Ritzu u Art-kinu Croatia
29.05.2012.
u 13:07
Oblak se prikazuje 29. svibnja u 21 sat i 30. svibnja u 19 sati. U sklopu programa Škola u kinu, u matinejskim terminima, održat će se dvije projekcije za riječke srednje škole
Pogledaj originalni članak

Riječka premijera dokumentarnog filma Oblak održat će se u utorak 29. svibnja u 21 sat. Premijeri će nazočiti i redatelj Miroslav Sikavica.

Oblak, film o intimnoj pozadini medijski eksponiranog slučaja ubojstva Luke Ritza, zabilježio je najteže trenutke obitelji, prijatelja i bivše djevojke. To je dosad najpotpuniji prikaz života Luke Ritza, koji prvi put prikazuje njegove roditelje kao obične, male ljude koji samo žele preboljeti svoj gubitak, a Luku kao inteligentnog, hiperaktivnog tinejdžera punog ljubavi, koji je sanjao o karijeri rock-zvijezde ili komunističkog revolucionara.

Premlaćivanje zagrebačkog 18-godišnjeg maturanta Luke Ritza, njegova posljedična smrt 2008. godine te višemjesečna potraga za maloljetnim počiniteljima, potresli su hrvatsku javnost i potaknuli dotad neviđenu građansku kampanju otpora eskalaciji vršnjačkog nasilja. Oblak je intimna priča koja se događala daleko od očiju javnosti – dugometražni dokumentarac o traumatičnom gubitku sina jedinca, najboljeg prijatelja, prvog dečka. Film koji u vremenskom razdoblju od godinu dana nakon Lukine smrti prati njegove najbliže u svakodnevnoj borbi s bijesom, tugom, razočaranjem, tjeskobom i uspomenama. Istovremeno to je i priča o potrebi i važnosti građanske solidarnosti i aktivizma u današnjem društvu.

Oblak je na 21. danima hrvatskog filma 2011. godine nagrađen za najbolju montažu (Iva Kraljević), a Fade In za najbolju produkciju.

U redovitom programu Art-kina Croatia Oblak se prikazuje 29. svibnja u 21 sat i 30. svibnja u 19 sati. U sklopu programa Škola u kinu, u matinejskim terminima, održat će se dvije projekcije za riječke srednje škole.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.