Odlazak Oliviera Toscania

Benetton otpustio svojeg najpoznatijeg fotografa zbog skandalozne izjave o poginulima u rušenju nadvožnjaka

Benetton otpustio svojeg najpoznatijeg fotografa zbog skandalozne izjave o poginulima u rušenju nadvožnjaka
07.02.2020.
u 10:56
Toscani je nekoliko desetljeća bio voditelj Benettonove promidžbe, a postao je poznat zbog kontroverznih kampanja tijekom vrhunca modne kuće osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća
Pogledaj originalni članak

Benetton je u četvrtak otpustio Oliviera Toscanija, fotografa koji je obilježio tu modnu kuću, zbog njegovih kontroverznih komentara o urušavanju nadvožnjaka u Genovi 2018. godine u kojem je poginulo više od 40 ljudi.

Grupacija Benetton priopćila je da na "najstroži način" odbacuje Toscanijevu izjavu i kako je "nemoguće nastaviti" suradnju s njim. Toscani je dosad bio kreativni direktor tvrtke. Sukob je nastao u ponedjeljak kad je fotograf u razgovoru za radio RAI o tragediji u Genovi rekao "koga briga ako se nadvožnjak uruši". 

Nadvožnjak Morandi srušio se u kolovozu 2018., pri čemu je poginulo 43 ljudi. Most je bio dio ceste kojim upravlja Atlantia, tvrtka iz grupacije Benetton.

Toscani se u četvrtak u novinama La Repubblica ispričao za svoje riječi, prije nego što je dobio otkaz. 

"Žao mi je. Više od toga: sram mi se i ispričavati. Ljudski sam razoren i duboko sam žalostan", rekao je fotograf, tvrdeći da su njegove izjave izvučene iz konteksta. 

Od tragedije 2018. članovi obitelji Benetton suočeni su s bijesom javnosti, nakon izvještaja o tome da je Atlantia štedjela na održavanju ceste kako bi maksimizirala zaradu. 

77-godišnji Toscani nekoliko je desetljeća voditelj Benettonove promidžbe, a postao je poznat zbog kontroverznih kampanja tijekom vrhunca modne kuće osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća. 

Njegov rad u Benetton uključuje fotografiju muškarca koji umire od AIDS-a i seriju portreta američkih zatvorneika koji čekaju smrtnu kaznu. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZB
Zoki-Bijela
11:14 07.02.2020.

Dovoljno je napisati Talijan.. Glupson na kvadrat...