Zamrznute transakcije

Zbog moratorija u Tisku i Konzumu ne mogu se platiti režije i računi

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
Zbog moratorija u Tisku i Konzumu ne mogu se platiti režije i računi
01.03.2022.
u 14:41
Tijekom moratorija banka nije u mogućnosti provoditi odlazne naloge pa bili to čak i samo prijenosi
Pogledaj originalni članak

Zbog dvodnevnog moratorija uvedenog na poslovanje u Sberbanci, građani jučer i danas ne mogu platiti račune i režije na kioscima Tiska i u dućanima Konzuma jer se transakcije provode preko računa Sberbanke. Provjerili smo to i u Sberbanci u kojoj su pojasnili:

- U skladu s Rješenjem HNB-a o stupanju na snagu 48-satnog moratorija, Sberbanka je privremeno onemogućila transakcije plaćanja računa i režija na prodajnim mjestima Tiska i Konzuma. Naime, redovan proces je takav da novac kojim klijenti plate račune i režije završava na računu Sberbanke te ga banka prosljeđuje na račune izdavatelja. Za vrijeme trajanja moratorija banka nije u mogućnosti provoditi odlazne naloge, pa bili to čak i samo prijenosi, kao što je slučaj kod usluge plaćanja režija na prodajnim mjestima Tiska i Konzuma te je iz tog razloga usluga privremeno onemogućena – kažu u Sberbanci.

Dodaju da će sve informacije o novostima i promjenama, čim budu dostupne, objaviti na web stranici banke.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Tony_Montana
Tony_Montana
08:05 07.03.2022.

Kako Morganovi i Rothshildovi posluju u Moskvi?! vidim da na google piše otvoreno do 18h danas...Oy vey!