vrhovni sud

Vjerovnici Agrokora traže reviziju Nagodbe: Među njima i Adris i Addiko banka

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Vjerovnici Agrokora traže reviziju Nagodbe: Među njima i Adris i Addiko banka
30.01.2019.
u 18:59
Agrokor smatra da Vrhovni sud treba prihvatiti drugostupanjsko rješenje koje je već odbacilo zahtjeve za revizijom nagodbe
Pogledaj originalni članak

25 vjerovnika Agrokora od Vrhovnog suda traži reviziju Nagodbe. Agrokor smatra da Vrhovni sud treba prihvatiti drugostupanjsko rješenje koje je već odbacilo zahtjeve za revizijom nagodbe, prenosi N1

-Mišljenje dužnika je da je drugostupanjski sud potpuno i pravilno utvrdio sve relevantne činjenice, da je na tako utvrđeno činjenično stanje pravilno primijenio materijalno pravo te da pri tome nije počinio niti jednu postupovnu povredu, tako da se revizijama pobijano drugostupanjsko rješenje ukazuje u cijelosti pravilnim i zakonitim- poručuju iz Agrokora.

Među vjerovnicima koji traže reviziju nagodbe su i oni veliki, poput Adrisa i Addiko banke. Među njima su i Udruga manjinskih dioničara Agrokora, ali i tajnik te udruge.

-Nije se smjelo proglašavati da su sve tvrtke insolventne, mi nismo dioničari Agrokora već drugih društava u kojima je većinski ili čak manjinski vlasnik Agrokor- kaže Danijel Labaš, tajnik Udruge manjinskih dioničara.

Nagodbu je prihvatilo više od 2/3 vjerovnika, a vrhovni sud rijetko kada mijenja odluke nižih sudova. No i tada se uglavnom radi o kaznenim postupcima koji ne povlače zamršene financijske sporove u kojima je zapravo nemoguće stvari vratiti na početak.

>>Pogledajte video: Agrokor

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.