pharmas širi biznis

Tvrtka Luke Rajića kupila hrvatsku podružnicu indijske farmaceutske kompanije

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Tvrtka Luke Rajića kupila hrvatsku podružnicu indijske farmaceutske kompanije
23.01.2018.
u 21:09
PharmaS se okreće širenju poslovanja u receptnom i CHC poslovanju u regiji i na internacionalnim tržištima.
Pogledaj originalni članak

Farmaceutska kompanija PharmaS u vlasništvu Luke Rajića završila je proces akvizicije hrvatske podružnice globalne farmaceutske kompanije Cipla. PharmaS je s kompanijom Cipla Holding BV, Nizozemska, dijelom indijske globalne kompanije Cipla, sklopio sporazum kojim je preuzeo stopostotni udio u Cipla Croatiji za 1,1 milijuna dolara.

– Ovom strateškom akvizicijom PharmaS stječe pristup brojnim proizvodima koji su već na tržištu ili u fazi pred stavljanje na tržište, a koje razvija Cipla Indija, koja je kao kompanija sa zavidnim istraživačkim i razvojnim kapacitetima prisutna na brojnim svjetskim tržištima, SAD-a, Europe, Južne Afrike, Indije te brojnih drugih brzorastućih tržišta – ističu iz PharmaSa te dodaju kako će se s navedenom akvizicijom pozicionirati kao jedan od vodećih igrača u segmentu lijekova za bolesti dišnih organa u Hrvatskoj.

Inače, PharmaS je krajem 2015. ušao u bolnički segment receptnog poslovanja. Grupacija je lani ostvarila rast prodaje od 30% u odnosu na 2016., čime je završena financijska stabilizacija poslovanja. Intenzivnim lansiranjem novih proizvoda, od toga više od 60 u 2017. PharmaS se okreće širenju poslovanja u receptnom i CHC poslovanju u regiji i na internacionalnim tržištima.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GE
genex
21:58 23.01.2018.

draga jolanda, ne misliš li da bi bilo u redu objasniti narodu što je CHC business.

AR
Artukovic
06:24 24.01.2018.

Jednom sam pokusao otvoriti firmu za tegovinu lijekovima i medicinskim proizvodima i dobio debelu odbijenicu.E sad me zanima kako ratni profiteri to mogu, ali ono,glat dobiti.Zasto to nitko neistrazi?