RIJEKA

Trgovački sud zaprimio prijedlog Fine za pokretanje stečaja 3. maja

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Trgovački sud zaprimio prijedlog Fine za pokretanje stečaja 3. maja
28.12.2018.
u 13:07
Uljanik je prošli tjedan raskinuo strateško partnerstvo s Kermas energijom Danka Končara te odlučio ponovno pokrenuti proces traženja i slanja poziva investitorima spremnima uložiti u restrukturiranje.
Pogledaj originalni članak

Na Trgovačkom sudu u Rijeci u petak je zaprimljen prijedlog Financijske agencije (Fina) za pokretanje stečaja u Brodogradilištu 3. maju, a predmet je dodijeljen stečajnoj sutkinji Ljiljani Ugrin, doznaje se od predsjednice suda Ike Mohorović.

Stečajna sutkinja u ponedjeljak će otvoriti prethodni stečajni postupak, a u roku od 60 dana od podnošenja prijedloga za otvaranje stečaja bit će zakazano ročište za raspravu o pretpostavkama za otvaranje stečaja.

Fina je nakon 120 dana neprekidne blokade računa 3.maja bila dužna zatražiti otvaranje stečaja. Trećemajci su s vjerovnicima pokušavali odblokirati račun 3. maja barem na jedan dan, ali im to nije uspjelo, pa je prošlog vikenda, do nedjelje 23. prosinca, ispunjen uvjet o neprekidnoj blokadi od 120 dana.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u četvrtak da će Financijska agencija (Fina) po službenoj dužnosti predati zahtjev za pokretanje stečajnog postupka u brodogradilištu 3. maj te da je Ministarstvo poslalo pozivna pisma na pet relevantnih adresa u potrazi za strateškim investitorom Uljanik grupe.

Horvat je kazao da uvjeti za pokretanje stečaja u Uljanik grupi ne postoje, ali da su oni nastupili u 3. maju, da teče rok od osam dana i u tih osam dana Fina će sigurno odreagirati.

Iz Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja uoči otvaranja stečaja isticali su da im pokretanje stečaja u brodogradilištu. u kojem je još oko 1.200 radnika, nije prihvatljivo te da za 3. maj treba iznaći zasebno i održivo rješenje. Smatraju da 3. maj nije kriv za nastalu situaciju, nego da je u probleme zapao zbog više od 523 milijuna pozajmica danih Uljaniku.

Uljanik je prošli tjedan raskinuo strateško partnerstvo s Kermas energijom Danka Končara te odlučio ponovno pokrenuti proces traženja i slanja poziva investitorima spremnima uložiti u restrukturiranje. Ministar je pozvao zainteresirane ulagače na iskazivanje interesa za strateško partnerstvo i dokapitalizaciju.

Pogledajte i video: Radnici Uljanika ponovo u štrajku jer im nije isplaćena plaća za rujan

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AN
antonelić
14:55 28.12.2018.

još jedan veeeeliki uspjeh hrvatske vlade na čelu sa prd. anemijom ... uskoro sustižemo albaniju ( bolje rečeno , albanija sustiže nas ) ...