SMRZNUTI PROIZVOD

Smrznuti škampi povlače se s tržišta zbog povećanog sadržaja sulfita

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Smrznuti škampi povlače se s tržišta zbog povećanog sadržaja sulfita
31.10.2017.
u 10:44
Obavijest o povlačenju s tržišta odnosi se isključivo na proizvod s gore navedenim podatcima, napominju iz Ministarstva.
Pogledaj originalni članak

Brzo smrznuti proizvod LEDO Škampi MACDUFF, škotskog proizvođača, povlače se iz prodaje zbog povećanog sadržaja aditiva sulfita, priopćeno je u utorak iz Ministarstva poljoprivrede RH.

Riječ je o Ledo Škampima MACDUFF, brzo smrznutom proizvodu, LOT: 15816, zamrznuto dana 06.06.2016., najbolje upotrijebiti do 30.06.2018., ukupne mase 500 grama, proizvođača Macduff Shellfish Ltd. Station Rd, Mintlaw, Aberdeenshire AB42 4LU, Škotska, odobrenog broja UK BB 093 EC, zbog povećanog sadržaja sulfita, ističu iz Ministarstva.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) 1333/2008 o prehrambenim aditivima. Obavijest o povlačenju s tržišta odnosi se isključivo na proizvod s gore navedenim podatcima, napominju iz Ministarstva.

Na tržište Hrvatske proizvod je stavilo zagrebačko poduzeće LEDO d.d., a detaljniji podatci o povratu proizvoda dostupni su na Ledovim službenim internetskim stranicama.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.