Isplaćeno 54 mil. eura

Slovensko veleposlanstvo: Ljubljanska banka primila samo 55 prigovora na informativne izračune

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Slovensko veleposlanstvo: Ljubljanska banka primila samo 55 prigovora na informativne izračune
16.09.2016.
u 14:50
Trenutačno nije u tijeku nijedan sudski postupak koje bi štediše pokrenule zbog rješenja izdanog na temelju njegova prigovora na informativni izračun, ističe veleposlanstvo
Pogledaj originalni članak

Slovenija je štedišama stare Ljubljanske banke isplatila 54 milijuna eura u devet mjeseci otkako je počela primati njihove zahtjeve za povratom stare devizne štednje.

Fond Republike Slovenije za nasljedstvo do sada je izdao više od 7000 informativnih izračuna za povrat štednje u ukupnoj vrijednosti od 85 milijuna eura, od kojih je pravomoćno postalo 4200 izračuna i na temelju njih isplaćeno je 54 milijuna eura.

Na Hininu prošlotjednu informaciju da je na izračune prigovor stavilo više tisuća starih štediša reagiralo je slovensko veleposlanstvo i priopćilo da je protiv dosad izdanih informativnih izračuna podnijeto samo 55 prigovora, što predstavlja manje od jedan posto.

Osim toga, trenutačno nije u tijeku nijedan sudski postupak koji bi štediše pokrenule zbog rješenja izdanog na temelju njegova prigovora na informativni izračun, ističe veleposlanstvo.

Kako ima štediša u svezi informativnog izračuna, koji još nije pravomoćan, mogućnost u roku od 30 dana od njegova uručenja podnijeti mogući prigovor, postoje dvije mogućnosti: 

– Ako se štediša slaže s informativnim izračunom, samo pričeka isticanje 30-dnevnog roka od uručenja. S isticanjem tog roka informativni izračun postat će pravomoćan, a na toj osnovi će biti izvršena isplata. 

– Ako se štediša ne slaže s informativnim izračunom, ima mogućnost protiv istog u roku od 30 dana od dana uručenja podnijeti prigovor. U tom će slučaju štediša primiti rješenje izdano na temelju njegovog prigovora. Ako se štediša ne slaže ni s izdanim rješenjem, ima mogućnost tražiti sudsku zaštitu. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.