Nedostak mesara

Ravlić stipendira buduće mesare i nudi im stalan posao nakon škole

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Ravlić stipendira buduće mesare i nudi im stalan posao nakon škole
08.05.2018.
u 16:20
Stipendija će iznositi 10.000 kuna godišnje, dakle ukupno 30.000 za cijelo školovanje
Pogledaj originalni članak

Zbog iseljavanja stanovništa i negativnih kretanja na tržištu rada, nedostaje kvalificiranih mesara pa je osječka Mesna industrija "Ravlić" odlučila stipendirati đake Obrtničke škole Osijek koji upišu to zanimanje.

Nude im i stalan posao nakon školovanja. Stipendija će iznositi 10.000 kuna godišnje, dakle ukupno 30.000 za cijelo školovanje.

Ravlić, inače, zapošljava više od 350 djelatnika, a u posljednje vrijeme problem im je, kažu, pronaći i pomoćne radnike, a ne samo kvalificirane, kao što su mesari i trgovci.

Ni školske klupe u školama u Osijeku i Đakovu, koje jedine obrazuju mesare, nisu pune jer nema interesa učenika. Tek ih je šest ili sedam po razredu u Osijeku.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ĆA
Ćaća
17:08 08.05.2018.

uvjerio sam se da ima vrhunsko meso.

TH
than
17:21 08.05.2018.

Sve je to OK (mada je ovo vijest iz prvog mjeseca), ali po meni ne bi trebali tu stati. Postoji sigurno baza radnika i u prekvalifikaciji istih gdje bi prije došli do radnika budući da oni moraju samo razliku polagati.