Čišćenje portfelja

Radenska preuzela Badelove sokove

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Radenska preuzela Badelove sokove
04.02.2016.
u 12:22
Badel se sada bez balasta BAP-a može potpuno usmjeriti na proizvodnju jakih alkoholnih pića i vina, s naglaskom na crvena vina
Pogledaj originalni članak

Nakon što je uprava Badela 1862, koju vodi Ivo Markotić, lani najavila da istekom 2015. zatvara pogon za proizvodnju bezalkoholnih pića (BAP) radi očuvanja core businessa, s obzirom na to da je od ulaska BAP-a u sustav Badela prije desetak godina ta tvornica kontinuirano radila s negativnim rezultatom, jučer je potpisan kupoprodajni ugovor s Radenskom.

Slovenska tvrtka Radenska kojoj je, osim vode, core business i program bezalkoholnih pića iskazala je interes za tradicionalne brendove Badela (Nara, Inka, Voćko) pa je postignut dogovor koji je jučer pečatiran i potpisan u ugovoru kojim je Radenska otkupila prava na ovaj Badelov program.

Prodajom brendova Radenskoj ostvaren je značajan izvanredni prihod, kažu, ali u Badelu nisu spremni otkriti o kojem je iznosu riječ. Samo ističu da su iznimno zadovoljni što je ovom transakcijom osiguran opstanak i nastavak postojanja poznatih hrvatskih brendova Nara, Inka i Voćko. Prodaja bezalkoholnog programa svakako je optimalno rješenje za dugoročno poslovanje Badela. Tvrtka se sada bez balasta BAP-a može potpuno usmjeriti na proizvodnju jakih alkoholnih pića i vina, s posebnim naglaskom na crvena vina u kojima je tržišni lider. Tako fokusiranim nišama Badel će nedvojbeno ojačati i svoju konkurentnu poziciju u sve žešćoj tržišnoj utakmici s inozemnim brendovima.

– Odluka o zatvaranju BAP-a, nakon što mjere sanacije provođene minulih godina nisu dale očekivani učinak, donesena je tek nakon što su osigurana financijska sredstva za kvalitetno zbrinjavanje radnika u skladu s kolektivnim ugovorom Badela i zakonskim uvjetima – kaže Markotić i dodaje kako je time učinjen veliki korak u restrukturiranju tvrtke uz niz korisnih učinaka s obzirom na dugogodišnji akumulirani gubitak. 

>> Adris, Badel, Agrokor i Atlantic se riješili balasta

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar pendreck
pendreck
23:29 05.02.2016.

Sokovi su sve vise "in" a zestice?--cisto sumnjam...

TO
tolitol
09:55 08.02.2016.

Nije mi tek jasna fotografija kojom je popraćen članak. Smrtno ozbilnja osoba okružena crnilom u kojem se tek s desnog ruba nazire nekakav dim. Zar nema nikoga u Večernjem tko bi pregledao opremu članka prije objave?