due diligence

Pulski Uniline na proljeće preuzima Generalturist?

Pulski Uniline na proljeće preuzima Generalturist?
26.01.2012.
u 18:30
Generalturist, s više od 100.000 putnika, vuče desetke mil. duga. Uniline, sa 300.000 putnika, ima plus po svim parametrima.
Pogledaj originalni članak

Pulska turistička kompanija Uniline idućih će se dana upustiti u detaljnu analizu poslovanja Generalturista. Budu li zadovoljni viđenim, preuzimanje najstarije i do prije nekoliko godina jedne od vodećih putničkih agencija u nas bit će finalizirano već ovoga proljeća. Članica uprave Unilinea Sandra Gobin kaže da bi se njezina tvrtka eventualnim preuzimanjem Generalturista dodatno pozicionirala kao ključan faktor u regiji, a predsjednik uprave Generalturista Zoran Pečarević napokon je odahnuo.

– Veselim se što ulazimo u proces koji će, nadamo se, rezultirati preuzimanjem Generalturista. Uniline je kompanija koja je posljednjih godina dokazala snagu, a gledajući snagu brenda Generalturista, odluka Unilinea je više nego logična – kaže Pečarević.

Brojke kojih danas nema u Unilineovu priopćenju o početku dubinskog snimanja, pak, govore da prezaduženi Generalturist, koji je lani imao više od 100.000 putnika, samo iz 2010. vuče dugove veće od 40 mil. kuna, broj zaposlenih je prepolovljen, a preostali se ne mogu pohvaliti redovitim plaćama. Pulski Uniline, pak, raste po svim parametrima. Lani se njegovim uslugama koristilo 300.000 putnika, no i te kako bi mu koristile informacije, know-how i kontakti agencije pozicionirane usred kontinenta. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.