Preuzimanje

Poljoprivredno poduzeće Orahovica (još) nije za prodaju!

Foto: Dragutin Šantoši
Poljoprivredno poduzeće Orahovica (još) nije za prodaju!
02.04.2010.
u 15:56
Nismo prezaduženi i na zalihama imamo gotove robe u vrijednosti većoj od naših cjelokupnih obveza, tvrdi direktor Dušan Alebić.
Pogledaj originalni članak

Osam dana nakon što je zagrebačka tvrtka M-San najavila namjeru preuzimanja i dokapitalizaciju tvrtke PP Orahovica, posljednjeg poljoprivrednog kombinata u Virovitičko-podravskoj županiji, u upravi ne skrivaju stav da nisu za prodaju vjerovniku kojemu su dužni 45 milijuna kuna.

– Nismo prezaduženi i na zalihama imamo gotove robe u vrijednosti većoj nego što su naše cjelokupne obveze. Ne bježimo od plaćanja obveza i nije točno da smo se za proljetnu sjetvu zadužili za 50, već za 10 milijuna kuna - kratko je sadašnje stanje komentirao direktor Dušan Alebić koji je od Hypo banke i Sindikata PPDIV-a zatražio očitovanje o preuzimanju.

– Obavještavamo Vas da se Hypo Alpe Adria bank d.d. Zagreb u svojoj dugogodišnjoj suradnji s vašom cijenjenom tvrtkom nikada nije, a niti će to u buduće činiti, uplitala u pitanja vezana za vlasničku strukturu tvrtke - potvrdio je predstavnik banke Brane Golubić.

U opširnom pismu PPDIV-a predsjednik Josip Pavić tvrdi kako sindikat uvažava pravo svakog poslovnog subjekta da na zakonom dopušten način posluje, što znači i da širi poslovanje, tržište i vlasništvo.
– Posebnu potporu davali smo tvrtkama s dokazanom socijalnom osjetljivošću koje su spremne kolektivno pregovarati, koje poštuju potpisane kolektivne ugovore i koje uvažavaju sindikat kao socijalne partnere. Međutim, niti jedan predstavnik tvrtke M-San do sada nije kontaktirao čelništvo PPDIV-a pa neutemeljenom i zlonamjernom smatramo tvrdnju kako ta tvrtka u ostvarenju svojih poslovnih planova ima potporu našeg sindikata. Dođe li do takve inicijative, zatraži li M-San našu potporu, sindikat će razgovorima pristupiti vrlo ozbiljno i maksimalno zaštititi materijalna i socijalna prava svojih članova i radnika u PP Orahovici, ističe Pavić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.