Boris Galić poduzetnicima:

Kamate će biti nula posto, vaša je šansa golema štednja građana!

Foto: Anto Magzan/Pixsell
Boris Galić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Boris Galić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Boris Galić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Boris Galić
16.09.2016.
u 14:00
Kamate u bankama bit će za godinu dana nula posto, tu je prostor za vas!, rekao je šef uprave Allianza na susretu s Poduzetničkim klubom
Pogledaj originalni članak

– Što vi tu radite? Imate 160 milijardi kuna u bankama! – poručio je predsjednik uprave Allianza Boris Galić Poduzetničkom klubu koji je osnovao upravo Allianz od svojih bivših zaposlenika, a sada vlasnika agencija za prodaju osiguranja, jučer na prvom susretu u inovacijskom centru HUB385.

Poduzetnički klub pokrenut je s ciljem osiguravanja podrške malim poduzetnicima u edukaciji, informiranju i umrežavanju, a njihov bivši šef ukazao im je na, kako ga je nazvao, golem mrtvi kapital koji leži na računima banaka u obliku štednje građana.

– Kamate u bankama bit će za godinu dana nula posto, tu je prostor za vas! Hrvati kao budale stavljaju novac u banke, mi smo siromašna zemlja bogatih građana u kojoj 23 posto stanovnika ima veliki novac na štednji – istaknuo je Galić.

I njegov gost, investitor Nenad Bakić, bavio se kamatama te poručio da su građani bili na gubitku čak i onda kad su dobivali kamatu od 2,5 posto, jer je “credit default swap” (CDS) koji pokazuje rizik od bankrota države, iznosio tri posto, a danas dobivaju kamatu od samo 1,5 posto.

– Radije bih onda svoj novac držao u Njemačkoj uz nula posto i minimalni rizik – kaže Bakić koji je poručio poduzetnicima i da je Hrvatska na točki preokreta u kojoj je zajamčen rast goapodarstva od dva do tri posto, ali da je i rast od pet do šest posto apsolutno ostvariv.

Pozvao je okupljenih 200-tinjak poduzetnika da preuzmu rizik jer je, kako kaže, najveći rizik ne ulaziti ni u kakav rizik, a financijska je branša prociklički orijentirana i ovisna o rastu BDP-a pa je sad trenutak idealan.

>> Podravka nakon 10 godina isplaćuje gotovo 50 milijuna dividendi

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

ZL
Zlatko1947
14:10 16.09.2016.

I sto bi mi građani trebali sada učiniti? Kupiti dionice kao od T-com pa izgubiti 50%? Mene necete uhvatiti više na priču o srebrenim dionicama. Kamata nula novci u " zemaljsku banju" ili ti čarape pa neka onda država ima podlogu za svoje eksperiente. Ali ne na naš trošak

DU
Deleted user
18:06 16.09.2016.

Nece kamate biti 0%, vec kamatna stopa. Toliko o strucnosti direktora iz duboke ugodne fotelje!

SW
swimm
09:00 21.09.2016.

ako ce kamata biti 0, neka mi onda ovaj kvazi strucnjak odgovori kako ce si banka naplatiti porez od 12% na dobit, ako nje nece biti ??? zbog ovakve izjave trebalo bi mu odmah smanjiti placu 50%