Promo

Izvozna ekspanzija Prima grupe

Foto: PR FOTO
Prima grupa
Foto: PR FOTO
Prima grupa
Foto: PR FOTO
Prima grupa
Foto: PR FOTO
Prima grupa
Foto: PR FOTO
Prima grupa
Foto: PR FOTO
Prima grupa
Foto: PR FOTO
Prima grupa
Foto: PR FOTO
Prima grupa
VL
Autor
PR Članak
01.10.2015.
u 08:30
Pogledaj originalni članak

PRIMA GRUPA je petu godinu za redom sudjelovala na prestižnom međunarodnom sajmu namještaja M.O.W. u njemačkom Bad Salzuflenu, od 20. -24. rujna 2015.

M.O.W. jedan je od najznačajnijih sajmova namještaja u Europi s 30- godišnjom tradicijom te se smatra važnom platformom za prezentaciju i promociju novih trendova i inovacija na području proizvodnje namještaja. Na 80.000 m2, u društvu više od 400 izlagača iz 37 zemalja, PRIMA GRUPA je potvrdila svoj status relevantnog strateškog partnera i izvoznika u mnogobrojne zemlje Europske unije.

Primin dizajnerski tim i ove je godine osmislio trendi namještaj vrhunske kvalitete. Na samostalnom štandu površine 400 m2, PRIMA GRUPA predstavila je više od 80 novih proizvoda iz asortimana tapeciranog i pločastog namještaja. Moderne kutne garniture i ležajevi, komode i namještaj za blagovaonice zaokupili su pažnju kako postojećih tako i novih poslovnih partnera iz Njemačke, Francuske, Austrije, Švicarske, Belgije, Nizozemske, Velike Britanije. Ovogodišnji sajam zabilježio je rekordnu posjećenost, što je PRIMA GRUPI osiguralo proširenje suradnje s više od 50 stalnih inozemnih kupaca (XXXLutz Grupa, Porta Grupa, Otto, ASKO, LIPO, Otto's, Cdiscount itd.).

Namještaj dizajniran i proizveden u Primi prisutan je na tržištu mnogih europskih zemalja, a sudjelovanje na najznačajnijim međunarodnim sajmovima odlična je prilika za dodatnu prezentaciju hrvatskog dizajna i mladog i talentiranog Priminog dizajnerskog tima.

"Trendi dekori divlje bukve, hrasta sanremo i bijelog sjevernog drva kombinirani s nježnim, pastelnim bojama obilježit će nadolazeću 2016. godinu. Pločasti namještaj kojeg smo ove godine predstavili na sajmu, izazvao je izniman interes upravo zbog svog modernog izgleda s daškom retro dizajna. Prima Grupa, kao etablirani proizvođač tapeciranog namještaja, ove godine imala je iznimno kompleksan zadatak - opravdati visoka očekivanja partnera i ponuditi nova, još bolja rješenja nego do sada. Ponosni smo i zadovoljni činjenicom da smo ne samo opravdali već i u potpunosti ispunili očekivanja!“ rekla je direktorica Prima namještaja Gordana Pušetić.

I u segmentu tapeciranog namještaja također prevladavaju pastelne boje. Tu su i nezaobilazni klasici kada su boje tapeciranog namještaja u pitanju – siva, cappuccino i smjela tirkizna. Od tkanina apsolutni must have 2016. su meke i podatne teksture (tzv. soft touch) koje ostavljaju dojam elegancije i luksuza.

„PRIMA GRUPA iz sezone u sezonu bilježi rast izvoza, a proizvodni programi se kontinuirano usavršavaju novim estetskim i tehničkim rješenjima. Višegodišnji trud se polako, ali sigurno kapitalizira na zahtjevnom europskom tržištu te ćemo tako do kraja 2015. godine imati rast izvoznih prihoda od 60% u odnosu na prethodnu godinu . U nadolazećem razdoblju PRIMA GRUPA planira višestruko povećati prihode od prodaje na inozemnom tržištu, zahvaljujući ulaganjima u proširenje proizvodnih kapaciteta“, potvrdila nam je direktorica Prima namještaja Gordana Pušetić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr