negiraju probleme

Gavrilović odustao od mesa, ali ne i od salame i pašteta

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Gavrilović odustao od mesa, ali ne i od salame i pašteta
16.01.2014.
u 13:00
U trgovinama Dione svježe meso je iz proizvodnje PIK-a Vrbovec i Vindije
Pogledaj originalni članak

Gavrilović je napustio primarnu proizvodnju mesa i okrenuo se jedinom “core” biznisu – proizvodnji mesnih prerađevina, potvrdili su jučer u petrinjskoj mesnoj industriji.

Ništa bez Agrokora

Svježi mesni program u Dinova-Dioni proteklih je mjeseci sve manje bio Gavrilovićev, a sve više Koke, Vindona i PIK-a Vrbovec. Nije, naime, tajna kako je Gavrilović, upravo zbog nezadovoljstva tretmanom vlastitih proizvoda na policama Agrokorova Konzuma, prije 10 godina preuzeo Dionu u stečaju kako bi ih imao gdje plasirati. Sada pak Dionine police pune Vindija i Agrokor, što u Gavriloviću objašnjavaju procesom restrukturiranja Dione, u sklopu koje su i mesnice.– Iz Purisa smo se u potpunosti povukli. Zatekli smo ga s puno problema, a kada se tome pridoda kriza, pad potrošnje, konkurencija s nerealno niskim cijenama i rast cijena stočne hrane, nije bilo drugog izbora – kažu u Gavriloviću. Isto se ponavlja i u ostatku mesne proizvodnje, pa nastavljaju s onim što rade najbolje i po čemu su najpoznatiji, odnosno s proizvodnjom trajnih salama, pašteta, šunki i hrenovki.

Rasprodaja Dione?

Iako se sve više govori o tome da su mesna industrija Gavrilović i kćerinska joj Diona u velikim problemima, iz tvrtke poručuju kako će još minimalno 320 godina biti lideri i trendseteri u mesnoj branši. Činjenica je, međutim, da sve više trgovina Dione mijenja vlasnika. U drugoj polovici lanjske godine 15 trgovina u Dalmaciji kupila je tvrtka Ribola iz Kaštel Lukšića, a 27 prodavaonica u središnjoj Hrvatskoj (Karlovac, Petrinja, Glina) zagrebačka tvrtka Gavranović, čime je Diona smanjila broj trgovina na 152. Koncem godine Konzum je pak na Rabu ušao u 12 prodajnih objekata i skladište Merkura u vlasništvu obitelji Gavrilović, a iako nema službenih priopćenja, evidentno je i da sve više zagrebačkih trgovina Dione mijenja ime u Gavranović. U Gavriloviću jučer nisu htjeli komentirati situaciju oko Dione koja bi, prema mišljenju nekih analitičara, uskoro u potpunosti mogla promijeniti vlasnika. Neslužbeni izvori bliski Gavriloviću kažu pak kako se manjeg dijela trgovina u središnjoj RH ipak neće odreći.

>> Todorić kupio 12 objekata u vlasništvu obitelji Gavrilović

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ER
EUGEN ROMMEL 2
09:52 17.01.2014.

u Njemačkoj, duboko smrznuto meso ima rok trajanja godinu dana. Nakon toga, meso se mora zbrinuti odnosno uništiti. Taj dio košta tako da im je jeftinije taj otpad pokloniti jednom gavriloviću ili pik-u koji od takvog otpada rade salame! Pa kupujte!

LU
lutomirski
18:48 17.01.2014.

tako je,u HR ima tesko smece od mesa, kvalitetno meso ne postoji,jer svi jedu svinje,a ono meso kad vidim kod Konzuma povraca mi se i jos daju na akciju, to su maksimalne tezine svinja svakakvih iz cijeloga svjeta sto normalni ljudi nece da kupuju, to se vidi od oka da te svinje imaju skoro pola tone, tu zarade nema jedino masovno....