Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova akvizicija

Todorić kupio 12 objekata u vlasništvu obitelji Gavrilović

 Todorić kupio 12 objekata u vlasništvu obitelji Gavrilović
Foto: Robert Anić/Pixell
23.12.2013.
u 15:40

Konzum je na Rabu ušao u 12 prodajnih objekata plus jedno pripadajuće skladište i time je zapravo preuzeo trgovački lanac Merkur.

Konzum je na Rabu ušao u 12 prodajnih objekata plus jedno pripadajuće skladište i time je zapravo preuzeo trgovački lanac Merkur koji zapošljava stotinjak djelatnika. Do ove transakcije Merkur se nalazio u portfelju obitelji Gavrilović koja uz petrinjsku mesnu industriju u vlasništvu drži još i tvrtku Dinova-Diona, piše Poslovni dnevnik.

Konzumovo poslovno širenje na Rab događa se u neposredno nakon što je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) objavila javni poziv poduzetnicima, te strukovnim i udrugama za zaštitu potrošača da dostave (imaju li ih) primjedbe i mišljenja o mogućim učincima koncentracije Agrokora i Mercatora na ukupno tržišno natjecanje i započela ocjenu koncentracije i posljedica koje može donijeti spajanje lidera hrvatske maloprodaje s najvećim regionalnim trgovcem.

Potpunu prijavu koncentracije Konzum - Mercator Agencija je od koncerna Agrokor zaprimila 28. listopada. Konzum je među ukupnom maloprodajnom konkurencijom koja posluje na području Primorsko-goranske županije, kamo pripada i otok Rab, najveći trgovac još od 2005. godine. Detalje doznajte ovdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije